• 2024 04 26

Fucsovics jelentősen javított

A nap legfontosabb sporthírei hétfőn - 02.03.

Magyar szereplések

Tenisz: A hölgyeknél Babos Tímea -miután már az első fordulóban búcsúzott az Australian Openen-, egyesben tíz helyet rontva a 98. az aktuális világranglistán. Ám hiába győzött Kristina Mladenovic oldalán párosban Melbourneben, így is maradt csak a negyedik a női teniszezők legfrissebb páros WTA-rangsorában. Rajta kívül még egy magyar található egyesben a top 200-ban, Jani Réka a 192. 

A férfiaknál harmadik körös Grand Slam szereplésével Fucsovics Márton 14 helyet javítva az 53., Balázs Attila pedig négy pozíciót előrelépve a karriercsúcsot jelentő 108. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Kézilabda: Kihirdette első, 21 fős keretét a magyar női kézilabda-válogatott új kapitánypárosa, Danyi Gábor és Elek Gábor. A két szakvezető vasárnaptól keddig a nemzeti csapat budaörsi összetartásán tart edzéseket a játékosoknak.
    Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO)
    Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
    Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Érd), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
    Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lakatos Rita (Váci NKSE), Tóth Gabriella (Érd)
    Beállók: Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
    Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kácsor Gréta (Váci NKSE), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)  
    Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO), Puhalák Szidónia (Győri Audi ETO), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Extrém: Varga Csaba áprilisban a Mount Everest meghódítására indul, célja, hogy első magyarként mássza meg oxigénpalack nélkül a világ legmagasabb, 8850 méter magas csúcsát.  A tervek szerint Varga Csaba erdélyi magyar hegymászó április elején indul a Himalájába, a csúcstámadás legkorábban május közepén történhet meg.