• 2024 03 28

A Fradi otthon tartotta a három pontot

Fölényben volt a Debrecen, de minden Fradi-lövésből gól lett

Az OTP Bank Liga 23. fordulójának zárásaként a bajnoki éllovas Ferencváros a Debrecent fogadta a Groupama Arénában, és bár a vendégek végig fölényben voltak pont nélkül utazhattak haza.

Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 2-0 (2-0)

Groupama Aréna, 8579 néző, v.: Pintér
    gólszerzők: Kinyik (6. - öngól), Boli (39.)
    sárga lap: Csősz (45.), Kinyik (58.), Bódi (65.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic - Haratin, Sigér - Zubkov, Isael (Varga R., 72.), Nguen (Vécsei, 86.) - Boli (Szihnyevics, 81.)

Debrecen: Nagy S. - Kusnyír, Szatmári, Kinyik, Ferenczi - Csősz (Kundrák, 77.), Haris - Bódi, Szécsi, Varga K. - Garba (Adenji, 80.)

    Bátor, egész pályás letámadást vállalt fel az első félidőben a Debrecen, amely nagyon nem ízlett a kibontakozni így sokszor képtelen Ferencvárosnak. A vendégek állandóan mozgásban és feszültség alatt tartották a hazaiak védelmét, de Kinyik korai öngóljával, valamint Boli remekül eltalált lövésével a Ferencváros kétgólos előnnyel vonulhatott a pihenőre.
    A második félidőben a kapuk csupán egy-két alkalommal forogtak veszélyben, de miután a debreceni letámadásokból már hiányzott a korábbi intenzitás, a ferencvárosiak fokozatosan átvették az irányítást, és a lefújásig magabiztosan tudták a mezőnyben tartani a játékot.
        A bajnokságban a Ferencváros pályaválasztóként immár 48 találkozó óta nem talál legyőzőre, ezeken a meccseken a 37. győzelmét aratta. A DVSC sorozatban a harmadik mérkőzésén nem szerzett pontot, és a bajnoki szezonban 11 idegenbeli meccsén hetedszer kapott ki.