• 2024 04 23

Magabiztos győzelem a világligában

A második félidőben döntő fölényben voltak a mieink

Hollandia legjobbjait fogadta a magyar női vízilabda válogatott Szentesen a világliga európai selejtezőjében, és a második félidőben nyújtott remek teljesítményének köszönhetően magabiztosan győzött.

Miután a magyar csapat bravúros spanyolországi pontszerzéssel kezdte, majd egy-egy Oroszországban és Görögországban elért győzelemmel folytatta a sorozatot, Szentesre tért haza, ahol azt a Hollandiát fogadta, akikkel kereken egy hónappal ezelőtt találkozott Bíró Attila együttese a budapesti Eb bronzmérkőzésén. Magyar gólokkal kezdődött a mérkőzés, és a negyed végére kétgólos előnybe kerültek a mieink, amit aztán a nagyszünetig egalizáltak a hollandok. A második félidőben aztán eredményesebb támadójátékot produkáltak a hazaiak és a tulipánosok nem tudták felvenni a kesztyűt. Magabiztos győzelmükkel a csoport élére álltak a mieink.

A világliga európai selejtezőjében hét csapat érintett, mindenki hat mérkőzést játszik - hármat otthon, hármat idegenben. A magyarok a folytatásban Olaszországot és Franciaországot fogadják. A szuperdöntőt június 9. és 14. között, később kijelölendő helyszínen tartják, amelyre három csapat kvalifikálja magát Európából.

Női világliga, európai selejtező, 4. forduló:
Magyarország-Hollandia 12-7 (3-1, 1-3, 6-3, 2-0)

a magyar csapat gólszerzői: Szilágyi 4, Keszthelyi, Garda 2-2, Parkes, Vályi, Szücs, Illés 1-1

A csapat jövő vasárnaptól olimpiai selejtezőtornán szerepel, azonban a koronavírus miatt egyelőre nem biztos, hogy az előzetes tervek szerint Triesztben sorra kerülő eseményt az olaszországi helyszínen rendezik meg.