• 2024 03 28

Egygólos győzelmet aratott a két bajnokcsapat a BL-ben

A Veszprém otthon, a Győr idegenben győzött minimális különbséggel

A Veszprémnek a csoport második helyének megszerzése, a győrieknek a veretlenség megőrzése volt a tét a kézilabda BL aktuális fordulójában.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 13. forduló, B csoport:
Telekom Veszprém-Montpellier HB (francia) 24-23 (16-14)

A férfi bajnok a francia Montpelliert fogadta, akitől öt góllal kapott ki idegenben a két csapat első mérkőzésén. A visszavágás reményében nagy elánnal kezdték a mérkőzést a hazaiak, és a félidő derekára háromgólos előnybe kerültek, ám ezután mind támadásban, mind védekezésben visszaesés következett, így fordítottak a vendégek. A folytatásban esett a színvonal, rendkívül kevés gólt szerzett mindkét együttes, ami nem csak a két kapus bravúrjainak volt köszönhető. A magyar csapat tartotta minimális előnyét, és ugyan megkezdte a felzárkózást a Montpellier, de már későn, így a Veszprém győzelme nem forgott veszélyben.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, 4. forduló, 2. csoport:
Brest Bretagne (francia)-Győri Audi ETO KC 28-29 (15-14)

A másik mai magyar-francia találkozón a női bajnok a Brest vendége volt. A hazai kapus remeklése és két kihagyott győri büntető négygólos hazai vezetést eredményezett a első félidő huszadik percére. Danyi Gábor időkérése után sikerült ebből lettőt lefaragni a szünetig. A második játékrészben jobban összpontosított a Győr és gyorsan fordítani tudott, de ez a kelleténél jobban megnyugrtatta a vendégeket, mert a Brest egy 5-0-lal visszavette a vezetést. Az utolsó két perc kétgólos vendégvezetéssel kezdődött, és ráadásul a győriek támadtak, ám sikertelenül. A Brest feljött egy gólra, sőt az egyenltésért támadhatott, de Kiss Éva védése végül győzelmet ért.