• 2024 03 28

A Mezőkövesd leiskolázta a Fradit!

Egy félidő elég volt a hazaiaknak

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának zárómérkőzésén izzasztó kilencven perceben volt része a címvédőnek Mezőkövesden.

A Mezőkövesd nagyon dinamikus és eredményes első félidei játékkal szombaton hazai pályán legyőzte a Ferencvárost. A címvédő és listavezető FTC másodszor kapott ki a mostani bajnokságban, ezt megelőzően augusztus 25-én a Puskás Akadémia vendégeként szenvedett vereséget. A fővárosi csapat az előző öt idegenbeli mérkőzését megnyerte, így a harmadik helyezett otthonában megszakadt ez a sikeres sorozata. A két csapat 13. alkalommal találkozott az élvonalban, és a Mezőkövesd mindössze a második győzelmét aratta.
    
Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC 3-0 (3-0)

Mezőkövesd, 4140 néző, v: Iványi
    gólszerzők: Karnyicki (12.), Besirovic (29.), Cseri (35.)
    sárga lap: Farkas (9.), Berecz (22.), illetve Isael (24.), Heister (55.), Sigér (64.)

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Guzmics (Neszterov, 90.), Pillár, Silye - Karnyicki, Besirovic - Nagy D. (Jurina, 72.), Berecz, Cseri - Zivzivadze (Takács T., 85.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Otigba, Heister - Sigér (Lodico, 81.), Vécsei (Szihnyevics, 58.), Haratin - Zubkov (Varga R., 77.), Isael, Nguen

    Jó ritmusban kezdődött a mérkőzés, a Ferencváros némileg kezdeményezőbben lépett fel az első percekben, mégis Dibusznak kellett csakhamar kétszer is nagyot védenie távoli lövés nyomán. Harmadjára azonban már ő is tehetetlen volt, amikor jobboldali szöglet után Karnyicki passzolta a lehulló labdát a vendégek kapujába. A hazaiak eddig is jól, ezután pedig még eredményesebben alkalmazták a letámadást, sokszor szereztek labdát, ezzel egyrészt megállították a ferencvárosi támadásokat, másrészt többször gyorsan el tudtak jutni az FTC tizenhatosáig. Dibusz rossz passzára lecsapva Besirovic növelte jó helyzetfelismeréssel és végrehajtással az előnyt, pár perccel később pedig újabb labdaszerzés zárult hazai góllal pontos passzolgatás után. A Ferencváros az első félidőben alig jutott el a hazai kapuig, helyzetet nem tudott kialakítani.
    A második félidőre kicsit leült az iram, eseménytelenebbé vált a mérkőzés. A Ferencváros többet próbálkozott, de nem volt átütőerő a támadásaiban. A Mezőkövesd pedig biztos előnye tudatában nyugodtan futballozott, amikor pedig az FTC érzékelhető fölénybe került, stabilan védekezett. Egy-egy fővárosi helyzet azért így is volt, de gól nem esett, így a Mezőkövesd váratlanul magabiztos, de megérdemelt győzelmet aratott.