• 2023 09 22

Kettős magyar siker a Bajnokok Ligájában

Győzött a címvédő és az OSC is

Az OSC óriási bravúrt végrehajtva 12-9-re győzött a mindeddig veretlen olasz Pro Recco vendégeként, míg a címvédő Ferencváros a horvát Mladost Zagreb otthonában diadalmaskodott a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek kilencedik fordulójában.

Az újbudaiak a legutóbbi játéknapon a Ferencváros szezonbeli veretlenségi sorozatát törték meg, most pedig a nyolcszoros bajnok szériájának vetettek véget, amivel hatalmas lépést tettek a nyolcas döntőbe jutás felé. A magyar csapatban a szerb Andrija Prlainovic négyszer volt eredményes, míg a friss Európa-bajnok Manhercz Krisztián három gólt lőtt.
A zöld-fehérek a Mladost otthonában kőkemény, helyenként durva összecsapáson győztek. A zárónegyedben egy verekedés miatt percekig állt a játék.
A következő fordulóban a Ferencváros a Pro Reccót fogadja a csoport szuperrangadóján, míg az OSC a CN Terrassa együttesét látja vendégül.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 9. forduló:
B csoport: Mladost Zagreb (horvát) - FTC-Telekom Waterpolo 6-9 (0-2, 1-2, 3-3, 2-2)
a magyar csapat gólszerzői: Constantin-Bicari, Vámos 2-2 Funtulisz, Younger, Varga Dé., Jaksic, Zalánki 1-1

Pro Recco (olasz) - A-Híd OSC Újbuda 9-12 (1-1, 4-4, 2-4, 2-3)

a magyar csapat gólszerzői: Prlainovic 4, Manhercz 3, Burián, 2, Erdélyi, Seman, Ubovic 1-1

A csoport állása: 1. Pro Recco és FTC-Telekom Waterpolo 20-20 pont, 3. A-Híd OSC Újbuda 19, 4. Mladost Zagreb 16, 5. CN Terrassa (spanyol) 13, 6. CN Marseille (francia) 10, 7. Waspo Hannover (német) 6, 8. Dinamo Tbiliszi (georgiai) 0