• 2024 04 20

Mindkét kiemelt magyar búcsúzott egyesben

Egyedül a Szudi, Ecseki férfi páros van még versenyben

Rosszul kezdődött a kiemeltek napja mieink számára a budapesti World Tour versenyen, hiszen a délelőtti programban három magyar párosból csak egy jutott tovább. Délután a két egyes következett.

Majoros Bence egy mérkőzést játszott a Hungarian Openen. A görög Gionis ugyan előrébb áll a ranglistán a magyarnál, de nem tűnt előzetesen megoldhatatlan feladatnak a nyolcaddöntőbe jutás. Sőt az első, majd a második megnyert játszma után egyre közelebbinek látszott, hogy ez sikerül is. Azonban vagy Majoros is így érezte, vagy mert a görögnek ennyi kellett hogy játékba lendüljön, a harmadik szettet 11-2-re megnyerve jelezte, hogy még nem akar hazautazni. A negyedik játszma szorosabb volt, de több jót nem lehet mondani róla, 2-2. A folytatásban, mintha döntő játszma kezdődött volna két egyenrangú ellenfél mérkőzélsén szinvonalas szettben került karnyújtásnyira a 3-2 Majoros számára, de elpártolt tőle a szerencse és Gionist került előnybe. Innen már nem volt vissza, a görög ha már előnyben volt, magabiztosan húzta be a mérkőzést, Majoros búcsúzott.

Madarász Dóra kiemeltként a főtáblán, a legjobb 32 között kezdte meg szereplését az asztalitenisz World Tour sorozat budapesti állomásán. És ott is fejezte be. Ugyanis a holland Britt Eerland végtelenül simán négy szettben búcsúztatta a nemrég élete első európai TOP16-os versenyén rajthoz állt magyart. Már az első két elvesztett játszma után kilátástalannak tűnő helyzetben volt Madarász. Nem azért, mert összesen hat labdamenetet tudott csak nyerni összesen, hanem mert mindezt régen látott egyoldalú küzdelemben tette. A harmadik játszmában még volt nemi remény a visszakapaszkodásra, de 7-7 után már nem volt több magyar pont. A negyedikben aztán még annyi sem mint a harmadikban, így hiába küzdött Madarász, ma nem volt esélye a holland ellen, így búcsúzott az egyes további küzdelmeitől. Sőt ezzel a versenytől is, lévén, hogy délelőtt párosban is kikapott Pergel Szandra partnereként.

2020 ITTF World Tour, Hungarian Open
Férfi egyes a 16 közé jutásért:
Majoros Bence (világranglista 70.) - Panagiotis Gionis (görög, 48.) 2-4 (-8, -10, 2, 6, 12, 6)

Női egyes a 16 közé jutásért:
Madarász Dóra (66.) - Britt Eerland (holland, 47.) 0-4 (3, 3, 7, 6)