• 2024 04 23

Legyőzte Belgiumot a helyosztón a magyar floorball válogatott

Magyarország ötödik lett a nyolccsapatos vb-selejtezőn

A két csoportharmadik döntötte el egymás között a poprádi floorball vb-selejtező torna ötödik helyét a vasárnapi helyosztón.

A selejtező csoport két "nagyhala" a világranglista kilencedik szlovák és a hatodik norvég válogatott elleni vereség után Olaszországot (30.) hat góllal verő magyar (27.) válogatott jó hangulatban várta a vasárnapi helyosztót. Annak ellenére, hogy déli harangszóra kezdődött a mérkőzés és így keveset pihentek a mieink a tegnapi győzelem óta, nagy lendülettel vetették bele magukat a Belgium (22.) elleni párharcba. Rendre tesztelték Boucneau kapust a pirosmezesek, de nem találták meg az utat a belga kapuig. Hét perc "ágyútűz" után Müllernek sikerült bevennie a kaput. Gólja után továbbra is támadásban maradt a magyar csapat, ám a semmiből egyenlített Belgium. Nem volt benne a meccsben a belga gól, így a mieinknek folytatniuk kellet saját játékukat, ami két Rácz Domokos találat révén eredményes is volt. Így 3-1-es magyar vezetéssel vonultak pihenőre a felek. Szünet után aztán négy perc alatt elovadt az előny. Az ellenfél gyors támadásokkal meglepte a mieinket és Florian Wery kétszer is jó helyzetbe hozta társait. Kezdődhetett minden előről, ám ma a magyar válogatottat nem lehetett megállítani. A második harmad második felében ellenállhatatlan játékkal őrölte fel ellenfele erejét a piros-fehér-zöld gárda és háromgólos előny birtokában várhatta a záró játékrészt. Sőt a folytatásban sem lassítottak a mieink, és újabb gólokat szerezve összességében esélyt sem hagyva ellenfelüknek, magabiztosan gyűjtötték be a győzelmet. A magyar férfi floorball válogatott két győzelemmel és két vereséggel a torna ötödik helyén végzett. A döntőben némileg meglepő fölénnyel Svájc 16-3-ra verte a házigazda szlovák csapatot. 

Floorball világbajnoki selejtező, EURO2, D csoport, Poprád, Szlovákia:

Belgium - Magyarország 4-9 (1-3, 2-3, 1-3)

Magyar gólszerző: Müller 8', 37', Rácz 17', 20', Németh 31', Ressely 33', Ádám 49', Rési Zoltán 53', Pfneiszli 56'  

Magyarország: Hotz Erik, Szuri Zoltán (kapusok), Csorba Gellért, Ressely Norbert, Mile Benedek, Németh Richárd, Kádár Gergely, Viczena Áron (védők), Harangozó Szilárd, Rési Tamás, Rácz Domokos, Rési Zoltán, Müller János Pfneiszli Péter, Zelei Kristóf, Szelley Áron, Ádám Milán, Tóth Krisztián  Vonderviszt Fülöp, Czank Dávid (csatárok)