• 2024 04 25

A Siófok győzött, a Fradi kikapott Dániában

Győzelmével továbbjutott a Balaton-parti csapat

Vasárnap két női kézilabda csapatunk volt érdekelt a nemzetközi kupában, A Siófok és a Ferencváros is Dániában lépett pályára.

Női EHF-Kupa, csoportkör, 5. forduló, B csoport:
Köbenhavn HB (dán)-Siófok KC 27-28 (15-15)

A címvédő Siófok tizenhárom góllal nyert odahaza a Koppenhága ellen, de a Dániában nem lehetett ekkora fölényre számítani. A mérkőzés teljesen kiegyenlített játékot hozott, az elején a vendégek irányítottak, de a hazaiak szívósan tapadtak ellenfelükre. Egyik csapat sem tudott jelentős előnyt szerezni, elhúzni a másiktól, döntetlennel vonultak pihenőre a felek. A folytatásban sem változott a játék képe, a Siófok csak a hajrában kaparintotta meg a győzelmet. Három légiósa Kobetic, Jezic és Janjusevic együtt húsz gólig jutott. Győzelmével továbbjutott a címvédő a csoportkörből.  

Női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. forduló, 1. csoport:
Esbjerg (dán)-FTC-Rail Cargo Hungaria 29-27 (13-13)

A női BL-ben már a középdöntőben járnak a csapatok, ahol a dán Esbjerg fogadta a Ferencvárost. A dánok túlzásba vitték a szíveslátást, hét percig nem dobtak gólt, így a vendégek 5-0-ra elhúztak. Kiegyenlítődött a játék, majd a félidő vége a hazaiaknak sikerült. A magyar csapat 10-5-ös előnyben volt, amikor érthetetlen módon leblokkolt, ami után a dánok döntetlenre tudták hozni az első harminc percet. A második játékrész ellentétesen kezdődött, most a Fradi maradt az öltözőben. A hatpercnyi magyar gólcsendben magához ragadta az irányítást az Esbjerg és már hárommal is vezetett, amikor Elek Gábor időkéréssel próbálta megakadályozni a nagyobb bajt. Hatott a rövid szünet és az edzői tanácsok, fordítani tudott a magyar csapat, ami azonban kivette az erejét. A házigazdák jól hajráztak és begyűjtötték a két pontot.