• 2024 04 27

Pergel Szandra kiesett egyéniben

Már csak a kiemelt Madarász Dóra van versenyben a női egyéniben

Tovább folytatódtak az egyéni selejtezők az asztalitenisz World Tour sorozat budapesti állomásán. A hölgyek versenyében Pergel Szandra, a férfiak között Szudi Ádám és Ecseki Nándor volt érdekelt délelőtt.

Pergel nem sokkal tíz előtt állt asztalhoz a szlovák Tatjana Kukulkova ellen, és hatalmas csatában, döntő játszmában szenvedett vereséget. A szlovák szerzett vezetést az első játszma után, amit Pergel nehezen, 13-ra nyerve a másodok szettet egyenlített Ezután Kukulkova időszaka következett, akinek játékára nem találta az ellenszert a magyar, olyannyira, hogy szinte behozhatatlan hátrányba került négy szett után. Szinte. Ugyanis Pergel összeszedte magát és maximálisan koncentrálva, fogcsikorgató küzdelemmel kiegyenlített. Az i-re azonban nem tudta feltenni a pontot, a döntő játszmában megint Kukulkova volt jobb, így a magyar hölgy a párosokban reménykedhet a verseny további szakaszában. Madarász Dórával a hölgyek közt, illetve Szudi Ádám oldalán vegyespárosban várja a főtáblát. Női egyesben pedig szoríthat párospartnerének, aki az egyetlen még versenyben lévő magyar, lévén, hogy kiemeltként a legjobb 32 között van.

„Nagyon döcögősen indult, nem éreztem a mozgást és a játékot, nagyon szét is szedte a játékomat ez a szlovák lány. Amikor pedig ráéreztem, akkor már sajnos késő volt. Örülök mindenesetre, hogy játszottam már legalább egy meccset a főteremben, hiszen a legfontosabb számom, a vegyes páros holnap reggel kezdődik számunkra” – mondta Pergel Szandra a szövetség honlapján, aki Szudi Ádámmal minél több ranglistapontot akar szerezni, hogy vegyes párosban ott lehessenek az olimpián.

Ami Pergelnek nem sikerült, összejött Szudi Ádámnak, vagyis a győzelem a döntő játszmában. Ha lehet Pergel esetében nagy csatáról beszélni, ez igaz Szudi mékőzésére is. Azzal a kazah Kirill Gerassimenkoval került össze a magyar az utolsó előtti selejtező körben, aki Juhász Patrik legyőzésével jutott a harmadik fordulóba. Tartott a kazah lendülete, hiszen két gyors játszmagyőzelemmel elhúzott. Ám Szudi nem zuhant össze, ugyanilyen gyorsan egyenlíteni tudott. A végig kiegyenlített csata megint Gerassimenko vezetésével folytatódott, amit Szudi újból ki tudott egenlíteni nagy küzdelemben. A döntő játszmában aztán már nem engedte ki a kezéből az előző játszmában magához ragadott irányítást a magyar és hét játszmás mérkőzésen jutott tovább és koraeste a szlovén Darko Jorgics ellen kísérelheti meg a főtáblára kerülést.

„Taktikailag felkészültem belőle, tudtam az elejétől, hogy mit akarok csinálni – értékelt Szudi Ádám. – Ezt az első két szettben nem igazán sikerült véghez vinni, de aztán picit változtattunk, ami szerencsére jól működött. Nagyon nehéz meccs volt mentálisan, örülök, hogy felül tudtam kerekedni rajta.”

Ecseki Nándornak sokkal könnyebb dolga volt a francia Mehdi Bouloussa ellen, hiszen játszmavesztés nélkül lépett túl ellenfelén, és ő is a legjobb 32 közé kerülésért lép asztalhoz, esetében a szlovák Yang Wang ellen. 

„A 4:0-s eredmény meggyőző sikert sejtet, az is volt, de könnyűnek semmiképp sem nevezném. Volt néhány olyan időszak, amikor megfordulhatott volna a mérkőzés. A tegnapi győzelmem nagyot dobott az önbizalmamon, World Tour-versenyen nagyon rég vertem meg a világranglistán ennyire elöl rangsorolt játékost” – utalt vissza az iráni Nima Alamian elleni sikerére Ecseki Nándor.   

2020 ITTF World Tour, Hungarian Open
Férfi egyes selejtező
3. forduló
Szudi Ádám–Kirill Gerassimenko (kazah) 4:3 (-7, -8, 8, 9, –9, 7, 10)
Ecseki Nándor–Mehdi Bouloussa (francia) 4:0 (9, 5, 8, 5)

Női egyes selejtező
2. forduló
Pergel Szandra - Tatjana Kukulkova (szlovák) 3:4 (7, -13, 9, 10, -7, -8, 7)