• 2024 04 24

Nem jutott férfi versenyzőnk főtáblára a selejtezőből egyéniben

Ecseki Nándor és Szudi Ádám is búcsúzott a 64 között

Két magyar maradt talpon a férfi egyéni selejtező utolsó fordulójáig az asztalitenisz Word Tour sorozat Hungarian Open elnevezésű budapesti állomásán.

Szudi Ádám játszott előbb az esti programban a világranglista 39. helyén álló Szlovén Darko Jorgics ellen. Ugyan közel száz hely van a két játékos között a magyar kárára, de ez a mérkőzés szorosságán nem látszott. A végeredményen azonban sajnos igen. Szudi az előző fordulóban kétszettes hátrányba került rögtön a mérkőzés elején, amit ezúttal megpróbált elkerülni meg is nyerte a szoros első játszmát 10-re. A folytatásban aztán a jól játszó Jorgics egyenlített, majd fordított. Szudi még egy az elsőhöz hasonlóan szoros szettben egyenlíteni tudott, ám a végjáték egyértelműen a 21 éves szlovéné volt, aki a hátralévő két játszmát egyarán simán, 3-3 pontot engedélyezve ellenfelének nyerte meg, jutva ezzel a főtáblára. Szudinak marad a két páros. Ecseki Nándor oldalán a férfi párosok versenyében, míg Pergel Szandra társaként a vegyespárosok küzdelmeiben kezd a főtáblán.

Az előbb említett Ecseki is, páros partneréhez hasonló módon, búcsúzott az egyesek küzdelmeitől. Neki világranglista 142.-ként kellett afarkasszemet néznie a 37. szlovák-kínai Yang Wanggal. Az első játszmában ezt még sikerrel tette, vezetést szerzett. A következő hármat aztán magabiztosan hozta Wang és karnyújtásnyira került a főtáblától. Ecseki ezt még egy játszma erejéig el tudta odázni, a negyediket 10-re hozta, de csak a szépítésre futotta erejéből, 4-2-re a szlovák nyert és lépett a 32 közé.

2020 ITTF World Tour, Hungarian Open
Férfi egyes selejtező
4. forduló
Darko Jorgics (szlovén) - Szudi Áádm 4:2 (-10, 6, 7, -10, 3, 3)
Yang Wang (szlovák) - Ecseki Nándor 4:2 (-7, 4, 9, 6, -10, 9) 

Majoros Bence maradt egyedül a férfi egyéni küzdelmeiben, aki kiemeltként a főtáblán várja selejtezőbeli ellenfelét a holnapi rajt előtt.  

Összegezzük, kinek szurkolhatunk még a World Tour budapesti versenyének főtábláján, mindannyian kiemeltként kezdenek:

Férfi egyéni: Majoros Bence (világranglista 70. - Panagiotis Gionis (görög, 48.) csütörtök 17.50

Női egyéni: Madarász Dóra (66.) - Britt Eerland (holland, 47.) csütörtök 16.50

Férfi páros: Ecseki Nándor, Szudi Ádám (12.) - Anton Kallberg, Elias Ranefur (svédek, 39.), csütörtök 13.00

Női páros: Pergel Szandra, Madarász Dóra (13.) - Jieni Shao, Fu Yu (portugálok, 81.) csütörtök 11.40

Vegyes páros: Pergel Szandra, Szudi Ádám (14.) - Kamal Sharath Achanta, Manika Barta (indiaiak, 21.) csütörtök 10.40