• 2024 03 30

Muszukajev ötödik Rómában

Elvesztett bronzmeccs

A szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában szereplő Muszukajev Iszmail kikapott a bronzmérkőzésen a római birkózó Európa-bajnokságon, így ötödikként zárt.

A római Európa-bajnokság szombati versenynapján a magyar színekben tavaly vb-bronzéremmel és olimpiai kvótával debütáló Muszukajev Iszmail a 65 kilós szabadfogásúak vigaszágán volt érdekelt. Itt magabiztosan, 8-0-s vezetés után kicsit kiengedve 8-4-re verte az U23-as vb-3. moldovai Sacultant, s odaért az U23-as vb-2. azeri Rahimzade elleni bronzmérkőzésre. Itt 2-0-s vezetést szerzett, de a végén nem tudta megőrizni az előnyét, a vége előtt pár másodperccel kialakuló 2-2 a riválisnak kedvezett, így Muszukajev ötödik lett.
A szombaton kezdő szabadfogásúink közül Kuramagomedov Murad (74 kg) technikai tussal (10-0) verte a szlovák Sykorát, majd 6-2-re az Eb-3. fehérorosz Karpacsot, s már jöhetett is az elődöntő a szakág kubaiból olasszá lett állócsillaga, a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Chamizo ellen. Itt ugyan megvalósult a papírforma (0-6), de fiatal honosított versenyzőnk vasárnap így is a bronzmérkőzésen lesz érdekelt.
A többiek közül sz Eb-3. Nagy Mihály (86 kg) 4-3-ra felülmúlta az izraeli Kalashnikovot, aztán 8-0-ra kikapott a vb-2. honosított szlovák Makoevtől. Az U23-as Eb-2. Tóth Bendegúz (92) 11-0-ra veszített a junior Eb-győztes azeri Alborov ellen. Az Eb-2. és -3. Ligeti Dániel (125) hiába vezetett 5-0-ra az orosz Csizsipovval szemben, nem tudta megőrizni az előnyét, több vitatható bírói ítéletnek is köszönhetően 10-5-re kikapott. Mivel egyikük legyőzője sem jutott a döntőbe, a zárónapon csak Kuramagomedov lesz érdekelt a magyarok közül.