• 2024 04 25

Nem jutott elődöntőbe a magyar válogatott az Eb-n!

Jól küzdöttek a mieink, de alulmaradtak az esélyesebb németekkel szemben

Miután minden idők legjobb eredményét érte el a magyar női tollaslabda válogatott azzal, hogy negyeddöntőbe jutott az Eb-n, Németország ellen próbálta tovább írni a történelmet.

Az ötödik kiemelt Bulgáriával szembeni csoportmérkőzés volt eddig a legnehezebb falat a magyar csapat számára, az ellenük elért 4-1-es győzelem alapozta meg a csoportelsőséget és így a továbbjutást. Ha lehet a német válogatott elleni összecsapás még nehezebb feladatot jelentett a mieinknek, már csak azért is, mert az elődöntőért a negyedik kiemelt állt a háló mögött.

Mint a három csoportmeccsen, ezúttal is Sárosi Laura (világranglista 89.) kezdte az egyeseket, azzal a kínai származású, de már Hamburgban született Yvonne Lin-nel (42.), akivel egyszer már találkozott pályafutása során. Akkor két játszmában jobb volt a német, és ez most sem volt másként, két sima szettben kapitulált Sárosi (7-21, 12-21). Kőrösi Ágnes (153.) következett, hasonló előzményekkel, Fabienne Deprez (64.) ellen. Jól kezdett a magyar hölgy, aki a csoportmeccsek során csak párosban lépett pályára, és magabiztosan hozta az első játszmát (21-14), a másodikban 13-13-ig szorosan alakult a szett, amikor Kőrösi három ponttal elhúzott. Ekkor azonban érthetetlen megtorpanás következett a játékában. A játszmában több pontot már nem ért el, és az így esedékessé vált döntő játszmában is mindössze tizet, így 2-0-ra elhúzott Németország két mérkőzés után. A harmadik egyest Sándorházi Vivien (245.) vívta Miranda Wilson (173.) ellen. Már ők is találkoztak egymással, ám, mivel előbbi 18, utóbbi 19 éves eddig juniorban kerültek csak össze. Az a meccs a németé volt, tehát Vivien feladata egyrészt a visszavágás, másrészt a csapat meccsben tartása volt. Az első játszma ennek rendje és módja szerint küzdelmes volt, de Sándorházi a hajrában felülkerekedett és előnybe került. A második szett még kiélezettebb volt 18-18-nál azonban Wilson összpontosított jobban és három zsinórban elért ponttal kiegyenlített. A döntő játszma elején is megmaradt a német lendülete, aki négy pontos előnyt szerzett a térfélcseréig. Az egyre inkább elkedvetlenedő Sándorházi már nem tudott visszakapaszkodni, és elvesztette a mérkőzést, amivel az összesítésben 0-3 lett az állás a mieink szempontjából. Ezzel eldőlt, hogy a két páros előtt Németország a maga javára döntötte el a párharcot és bejutott az elődöntőbe.