• 2024 04 23

A Vasas nyerte a női röplabda Magyar Kupát

A Vasas újabb győzelmével a Magyar Kupa örökrangsor élén

Vasas nyerte a női röplabda Magyar Kupát, miután a csütörtöki, nyíregyházi fináléban 3-1-re legyőzte a házigazda együttest.

Majdnem telt ház előtt rendezték meg Nyíregyházán a női Magyar Kupa finálét, amely méltó volt nevéhez. A bajnoki címvédő és az idén Bajnokok Ligája résztvevő Vasas 31. idei tétmérkőzésté játszotta, azonban a fáradtság egyáltalán nem látszott az ezúttal fehérben jásztó vendégjátékosokon. Akik hátrányból kovácsoltak előnyt az első szettben, majd viszonylag simán behúzták a másodikat. A Nyíregyháza mestere Hollósy László ugyan több bírói döntéssel nem értett egyet, azonban a harmadik szettben nem ezekel foglalkozott, és a csapatával sikerült is a szépítés. 

A két együttes a mostani bajnokságban kétszer találkozott eddig egymással, és mindkétszer a hazai csapat győzött 3-0-ra. Ezúttal azonban vendégsiker született. Hiszen a harmadik szett a leghosszabb és egyben az utolsó is lett. Ezt 28-26-ra nyerte a Vasas, amely története során 13. kupagyőzelmét szerezte. Igaz 2015 óta csak az elsőt.

A bronzérmet a Jászberény ellen diadalmaskodó Újpest szerezte meg.
     
K&H női röplabda Magyar Kupa, döntő: Vasas Óbuda-Fatum Nyíregyháza 3-1 (25, 17, -24, 26)
a legjobb pontszerzők: Kostelanská, Abdulazimova 23-23 pont, Török 21, illetve Varga 27, Limarjeva 18

 a 3. helyért: UTE-Jászberény VT 3-0 (15, 16, 23)