• 2024 03 28

Elképesztő bravúrral nyolc között a női tollaslabda válogatott az Eb-n!

Ilyen még nem volt

A franciaországi Liévin ad otthont a női és férfi csapatok küzdelmeit a tollaslabda Euróba-bajnoki címért, ahol a magyar női válogatott sporttörténelmi tettet hajtott végre, először a sportág hazai történetében a legjobb nyolc csapat közé jutott a kontinensviadalon.

Méghozzá mindhárom csoportmérkőzését megnyerve jutott tovább négyeséből!

A lebonyolítás értelmében hat négycsapatos és egy ötcsapatos csoportban küzdöttek a válogatottak körmérkőzéses alapon az Európa-bajnokság első körében. A legjobb nyolcba az előbbiekből a csoportelsők, utóbbiból az első két alakulat jutott tovább. A magyar válogatott az ötödik kvartettbe került, Wales, Bulgária és Ukrajna társaságában. A Sárosi Laura, Gonda Daniella, Madarász Réka, Kőrösi Ágnes, Sándorházi Vivien összeállítású együttes a keddi nyitónapon 4-1-re múlta felül Walest. A várt, papírforma győzelem megnyugtató önbizalmat adhatott a lányoknak, merthogy a második fordulóban a jóval előrébb rangsorolt bolgárokat is sikerült legyőzni, ugyanilyen arányban. A harmadik mérkőzésre már nyugodtan készülhettek a mieink, és ez meg is látszott a csapaton, hisz Sárosi Laura, Madarász Réka és Sándorházi Vivien is hozta a maga meccsét, így a párosok fellépése előtt eldőlt, hogy a magyar válogatott hibátlanul, csoportelsőként ott lesz a pénteki, Németország elleni negyeddöntőben. 

Női és férfi tollaslabda Európa-bajnokság, Liéven, Franciaország, nők, csoportkör, 5-ös csoport:

Magyarország - Wales 4-1

Magyarország - Bulgária 4-1

Magyarország - Ukrajna 3-2

A Krausz Gergely, Piliszky András, Pytel Gergő, Szerecz Márton, Szita Gergely férfi válogatott az első két találkozóján nem tudott mérkőzést nyerni, a harmadikként rangsorolt franciáktól és a belgáktól is 5-0-s vereséget szenvedett, így a ma esti, törökök elleni összecsapás eredményétől függetlenül már nem léphet tovább kvartettjéből.