• 2024 04 24

Remek játék, magabiztos győzelem

Nem hagytunk esélyt az olaszoknak a floorball vb-selejtezőn

Egy győzelmet várt magától a magyar férfi floorball válogatott a poprádi vb selejtezőcsoport három mérkőzése előtt. Az utolsó csoportmérkőzésen mutatott játékot látva egy percig sem volt kétséges, hogy ez a győzelem nem csak remény.

Két vereség volt a mérlege a mieinknek az első két mérkőzés után a csoport két favoritja, Szlovákia és Norvégia ellen. A mai csoportdöntőben végül előbbi jött ki győztesen kettejük rivalizálásából 5-1-es győzelmével. A magyarok Olaszország elleni mérkőzésének a presztizsen túl a harmadik hely megszerzése volt a tétje csoportkör végén. 

Az első harmad első fele magyar támadásokkal és meddő fölénnyel telt, mikoris Harangozó Szilárd törte meg a csendet, és szerezte meg a vezetést. Még a játékrész lejárta előtt sikerült megduplázni az előnyt, Rácz Domokos volt eredményes. A középső játékrész egy áthúzódó magyar emberhátránnyal és az ebből szerzett olasz góllal kezdődött. Még a harmad feléig azonban Rácz egyenlített, majd egy emberelőnyös találattal fordított. A harmadik játékrészt aztán az előnyös-hátrányos játékelemek gyakorlása határozta meg, összesen hét kiállítás volt a két oldalon. Az olaszokon a létszámfölény sem segített, Ádám Milán emberhátrányban talált be, majd Ressely és Pfneiszli is ütött egyet-egyet két perc alatt a mérkőzés utolsó tíz percének kezdetén. A mérkőzés eldőlt, az olaszok már nagyon várták, hogy be is fejeződjön. Még kapuslehozatallal próbáltak újabb gólt szerezni az utolsó percekben, ám a mieink jól védekeztek, sőt Rácz betalált az üres kapuba, amivel önmaga negyedik, csapata nyolcadik gólját szerezte. Maradt a végére egy magyar kiállítás, amiből csak összejött a mérkőzést lezáró, második olasz gól. Győzelmével a magyar nemzeti csapat megszerezte a csoport harmadik helyét.

Floorball világbajnoki selejtező, EURO2, D csoport, Poprád, Szlovákia:

Olaszország - Magyarország 2-8 (0-2, 1-2, 1-4)

Magyar gólszerző: Harangozó 11', Rácz 19', 25', 29', 55', Ádám 46', Ressely 50', Pfneiszli 52'  

Magyarország: Hotz Erik, Szuri Zoltán (kapusok), Csorba Gellért, Ressely Norbert, Mile Benedek, Németh Richárd, Kádár Gergely, Viczena Áron (védők), Harangozó Szilárd, Rési Tamás, Rácz Domokos, Rési Zoltán, Müller János Pfneiszli Péter, Zelei Kristóf, Szelley Áron, Ádám Milán, Tóth Krisztián  Vonderviszt Fülöp, Czank Dávid (csatárok)

 

A lebonyolítás értelmében három helyszinen két-két négyes csoport küzd a továbbjutásért. A két csoport azonos helyén végzett csapatok még egy helyosztót is játszanak egymással, ahonnan a dobogósok jutnak ki a 16 csapatos vb-re.

Az első helyért: Szlovákia - Svájc 

A harmadik helyért: Norvégia - Oroszország

Az ötödik helyért: Magyarország - Belgium

A hetedik helyért: Olaszország - Elefáncsontpart