• 2024 03 28

Van potenciál a Fradiban!

Bánki József a Ferencváros korábbi középpályása beszélt az FTC kijevi esélyeiről

A Ferencváros korábbi meghatározó középpályása, Bánki József szerint az FTC stabil játékkal nem esélytelen a Dinamo Kijev elleni holnap esti idegenbeli Bajnokok Ligája mérkőzésen.

Kijevben kedden este ahol eldől, hogy az ukránok vagy az FTC szerzi-e meg a csoport harmadik helyét, ami lehetőséget ad az Európa-liga egyenes kieséses szakaszára 2021 februárjában. A pályafutása után újságíróként dolgozó szakember (évek óta a Digisport szakértője) honlapunknak megjegyezte, kedd este Kijevben abból is profitálhat a zöld-fehér együttes, hogy az FTC ukrán edzője, Szerhij Rebrov jól rotál, azaz mindenki bizonyíthat a pályán és így elég erősnek tűnik a keret az újabb óriási bravúrhoz, persze Bánki József is tudja, a meccs esélyese a Dinamo Kijev.

A DVTK elleni szombati idegenbeli 3-1-es siker azt mutatja, hogy Rebrov megfelelő arányban pihenteti a játékosait, valamint Bánki József szakmai sikernek tartja a Fradi hét pontos előnyét a hazai élvonalban, ráadásul Diósgyőrben nem is akármilyen megoldásokkal hívták fel magukra a figyelmet Laidouniék, akik a BL-ben is szerezhetnek meglepetést, persze a DVTK hátsó alakzata nem összehasonlítható a kijeviekével.

Az egykori ferencvárosi (1980-1990 között 163x szerepelt az FTC-ben) labdarúgó végül azt is kiemelte, mekkora utat járt be szeretett csapata az elmúlt bő tíz évben, ami tisztelet parancsol.