• 2024 04 18

Továbbra is utolsó a Honvéd

Kétgólos előnyről vesztett pontot a kupagyőztes

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Budapest Honvéd 2-0-ás első félidőt követően sem tudott győzni az MTK ellen.

Puhatolózós játék után a 20. perctől pörögtek fel az események, amikor félpályás szóló után Tamás szerzett vezetést a Honvédnak. Továbbra is támadásban maradtak a piros-feketék és Hidi bombagóljával megduplázták előnyüket még az első fél óra letelte előtt. Sőt, kis szerencsével, vagy jobb összpontosítással el is dönthette volna a Honvéd a mérkőzést a szünetig, a teljesen szétzilálódott MTK-védelemnek nem sikerült feltartóztatni a kispesti rohamokat a hátralévő percekben sem, ám maradt a 2-0. A fordulás után harcosabb szellemben futottak ki a játéltérre fehér mezesek, és gyorsan szépíteni tudtak, Miovski volt eredményes. A gól után is főként a támadásra koncentrált mindkét gárda, így felváltva forgott veszélyben a két kapu. Az immár az egyenlítésért támadó MTK igyekezete öt perccel a mérkőzés vége előtt érett góllá, Cseke büntetőből szerezte csapata második találatát. A Honvéd ezúttal is az utolsó percekben vesztett pontokat, már sokadszor a szezon során, így sereghajtóként várja a kovetkező fordulót.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Budapest Honvéd FC-MTK Budapest 2-2 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Iványi
gólszerzők: Tamás (20.), Hidi (27.), illetve Miovski (51.), Cseke (85. - 11-esből)
sárga lap: Lovric (18.), Mezgrani (49.), Bocskay (72.), Hidi (84.), illetve Miovski (38.), Lencse (40.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Baráth, Kamber (Ugrai, 88.), Lovric - Mezgrani, Bocskay (Kesztyűs, 81.), Hidi, Gazdag (Zsótér, 65.) Tamás - Balogh N. (Traore, 81.), Eppel (Kocsis, 88.)

MTK: Mijatovic - Ikenne-King (Varju, 87.), Pintér, Ferreira, Barna - Kata (Biben, 77.), Cseke, Dimitrov - Prosser, Miovski, Lencse (Gera, 70.)