• 2024 04 20

A Ferencvárosi Torna Club lett az idei esztendő legeredményesebb hazai sportegyesülete

A zöld-fehérek sportolói gyűjtötték a legtöbb olimpiai pontot a csonka évben

A 2020-ban szerzett olimpiai pontok alapján számított nem hivatalos sportegyesületi rangsor élén a Ferencvárosi Torna Club (FTC) végzett.

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) minden évben elkészíti a sportegyesületek eredményességi rangsorát az adott évben rendezett Európa-bajnokságokon, Európa Játékokon, Világbajnokságokon és az Olimpiai- és Paralimpiai játékokon olimpiai és paralimpiai versenyszámokban szerzett olimpia pontok alapján. A 2020-as esztendőben a koronavírus miatt a világbajnokságokat minden olimpiai sportágban törölték vagy elhalasztották, így az idei rangsor az Európa-bajnokságokon szerzett eredmények alapján készült. Ebben a rendhagyó évben a SOSZ a legeredményesebb sportszervezetek közül csak a győztest hirdeti ki, amely egyesület az FTC lett!

A zöld-fehér klub a rövidpályás gyorskorcsolyázó, birkózó, vízilabdázó eredményeinek köszönheti, hogy az egyesületek versenyének győztese lett: a Liu testvérek debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon szerzett arany- és ezüstérmeinek, a vízilabda Eb-n szerzett férfi arany és női bronzérmeknek, valamint a birkózó Muszukajev Iszmail Eb-n szerzett bronzérmének.

Mindezek mellett a Fradi büszke lehet a csapatsportágakban elért sikereire is, a felnőtt férfi labdarúgó csapat 31. magyar bajnoki címére, a Bajnokok Ligája szereplésére, a férfi vízilabdázók magyar kupa győzelmére, valamint a férfi jégkorongozók bajnoki címére és magyar kupa győzelmére, így méltán érdemli ki a 2020-as esztendő legeredményesebb hazai sportegyesülete címet.