• 2024 04 26

Kijevből az Európa-ligába?

Az FTC egykori válogatott játékosa Hrutka János értékelte honlapunknak a Ferencváros eddigi BL-szereplését

Szerda este először győzte le egy spanyol csapat a Ferencváros labdarúgóit Magyarországon a nemzetközi kupaporondon, ugyanis korábban a Zaragoza, a Bilbao, a Real Madrid és tavaly az Espanyol együttesének ez nem sikerült.

A nézők nélküli Puskás Arénában a Messi nélkül is világhírű FC Barcelona 30 perc alatt elintézte a magyar bajnokot, de a 0-3 ellenére is van még esélye Szerhij Rebrov gárdájának arra, hogy 2004 után ismét szurkolhassunk magyar focicsapatnak februárban. Majdnem 17 éve a Szentes Lázár vezette Debrecent a belga FC Bruges búcsúztatta az UEFA-kupa 3. fordulójában, a legjobb 32 között (most a 48 fős csoportkör után a legjobb 32 együttes kezdi meg az egyenes kieséses szakaszt az Európa-ligában 2021 februárjában).

Hrutka János, az FTC-vel 1995-ben a Bajnokok Ligáját is megjárt labdarúgó honlapunknak úgy nyilatkozott, hatalmas bravúr lenne a zöld-fehérektől, ha eljutnának a BL csoportkörből az EL kieséses szakaszába, mivel a realitás szerint az ukrán Dinamo Kijev az esélyesebb. A Fradinak nyernie kell jövő héten kedd este Kijevben vagy legalább egy minimum 3-3-as döntetlent elérnie (3-3-tól felfelé bármilyen döntetlen csoportharmadik helyet jelentene) ahhoz, hogy februárban pályára léphessen még a legjobb 16 közé jutásért.

A korábbi 24-szeres válogatott játékos szerint a Ferencváros szép fejlődési ívet mutatott be az idei kupasorozatban, aminek a csúcsa a múlt heti Juventus elleni torinói 2-1-es vereség volt, ahol csupán az utolsó pillanatban veszítettek Sigér Dávidék. Az, hogy ez a fejlődés mire lehet elég Kijevben, az nehezen megjósolható, de ha fegyelmezetten játszik a Fradi, akkor fel lehet borítani a papírformát és el lehet rontani az ukránok játékát. A Dinamo mellett szól a nagyobb BL rutin és az, hogy négyszer annyit ér a Kijev játékosállománya, mint a mienk.

Hrutka János azzal fejezte be, hogy az FTC játékában nagyon is benne van a gól, amire szükség is lesz idegenben, csak kérdés, hogy mennyire lesz közben sebezhető a hátsó alakzat.