• 2024 04 26

A nap legfontosabb sporthírei egy helyen - 2020. 12. 03.

Ez történt a hazai sportéletben csütörtökön

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája és női kézilabda Európa-bajnokság, OTP Bank Liga és női kosárlabda Euroliga: mind-mind a koronavírus árnyékában. Ez történt a magyar sportéletben december első csütörtökjén.

Labdarúgás: Újabb koronavírusos megbetegedések történtek a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kisvárda Master Good FC játékoskeretében és szakmai stábjában, a klub ennek ellenére nem kérte a szombati bajnoki mérkőzésének elhalasztását.  Az egyesület honlapján olvasható csütörtöki beszámoló szerint Supka Attila vezetőedző, valamint segítői, Híres Gábor és Erős Gábor is megfertőződött, ezért ezen a héten egyszer sem tudtak edzést tartani a csapatnak.  A sportigazgató szerint felvetődött, hogy halasztást kérnek, hiszen még nem tudják, hogyan fognak kiállni szombaton. Bár ellenfelük, a Puskás Akadémia valószínűleg belement volt az időpontmódosításba, hiszen augusztusban a kisvárdaiak is méltányolták a felcsútiak halasztási kérelmét, végül úgy döntöttek, hogy lejátsszák a mérkőzést, mert rendkívül sűrű lesz a program a közeljövőben.

Kézilabda: A MOL-Pick Szeged 26-24-re kikapott a német Flensburg Handewitt otthonban a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában, csütörtökön. A vendégcsapat keretéből ezúttal Jonas Källman, Stefan Sigurmannsson, Mario Sostaric, Martin Stranovsky, Luka Stapancic és Dmitrij Zsitnyikov hiányzott betegség, illetve sérülés miatt.

    Eredmény, csoportkör, 9. forduló, A csoport:
Flensburg-Handewitt (német) - MOL-Pick Szeged 26-24 (11-10)

 szerdán játszották: B csoport: Telekom Veszprém-THW Kiel (német) 41-33 (19-19)

Janurik Kinga, Pásztor Noémi és Tóth Eszter kikerült a magyar női kézilabda-válogatott keretéből a csütörtökön kezdődő dániai Európa-bajnokságon. A magyar szövetség sajtóközleménye szerint a Ferencváros kapusa és beállója, illetve a Mosonmagyaróvár jobbátlövője tartalékként készül tovább a csapattal Koldingban, hiszen a torna során hat cserére nyílik lehetőség. A magyarok a C csoportban pénteken Horvátországgal, vasárnap Szerbiával, kedden pedig a világbajnok Hollandiával találkoznak. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

Asztalitenisz: A Budaörs 3-0-ra kikapott a jóval esélyesebb francia Metztől a női asztalitenisz Bajnokok Ligája linzi buboréktornájának csütörtöki első fordulójában. Az európai szövetség a koronavírus-járvány miatt változtatott az eredeti lebonyolításon, és egy helyszínen, néhány nap alatt rendezi meg az első számú európai kupasorozatot.
 
 B csoport, 1. forduló: Metz TT (francia) - SH-ITB Budaörsi SC 3-0
Daniela Dodean Monteiro-Surján Szabina 3-1 (3, -7, 7, 5)
Adina Diaconu-Fazekas Mária 3-2 (-6, 9, -12, 6, 3)
Wu Jiaduo-Dari Helga 3-0 (4, 5, 8)

Kosárlabda: Vasárnap óta két pozitív koronavírusteszt született a női kosárlabda Euroliga soproni csoporttornáján.  A 30-szoros válogatottként tavaly visszavonult Dénes Gábor, a három csapatot érintő buborék járványügyi felügyelője csütörtökön az MTI-nek elmondta, több esetben túl is teljesítették a nemzetközi szövetség (FIBA) koronavírus-protokolljának előírásait.
        Az elmúlt két Euroliga Final Fourban házigazda Sopron - amely kedden 70-60-ra legyőzte a francia Bourges-t - legközelebb pénteken 16.30 órakor lép pályára a francia Landes ellen. 

A csoport csütörtöki mérkőzésés: Landes (francia)-Bourges (francia) 69-66 (13-11, 15-12, 21-18, 11-19, 9-6) - hosszabbítás után

A Szolnok házigazdaként 100-69-re legyőzte a Kaposvár csapatát a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának csütörtöki játéknapján. A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak horvát dobóhátvédje, Roko Badzim volt, aki 23 és fél perc alatt 22 pontot szerzett.

Férfi NB I, eredmények: 

Szolnoki Olajbányász-Kaposvári KK 100-69 (30-12, 16-15, 25-18, 29-24), 

Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 64-90 (18-20, 16-15, 16-21, 14-34)

Jégkorong: A Fehérvár AV19 házigazdaként 2-1-re kikapott a Villach csapatától az osztrák jégkorongliga (ICE) alapszakaszának csütörtöki játéknapján. A magyar csapat sorozatban negyedszer maradt alul, és kilenc győzelme mellett immár kilenc veresége van a mostani idényben.

Hydro Fehérvár AV19-EC VSV (osztrák) 1-2 (0-1, 1-0, 0-1), a Fehérvár gólszerzője: Stipsicz (36.)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongklub csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott a kanadai David Leger vezetőedzővel. A klub közösségi oldalának beszámolója szerint a vezetőség szeretné minél előbb megtalálni a január közepén kinevezett kanadai tréner utódját. A pénteki, Debrecen elleni mérkőzésre Borbás Gergely készíti fel a csapatot.     A DAB a legutóbbi nyolc mérkőzését elveszítette a tízcsapatos Erste Ligában, és a tabella kilencedik helyén áll.

Röplabda: A Kaposvár és a Vasas is idegenben nyert csütörtökön a női röplabda Extraliga alapszakaszában.  A játéknap legeredményesebb játékosa a somogyiak szerb légiósa, Adela Helic volt, aki 21 pontot szerzett az MTK elleni, budaörsi meccsen. 

MTK Budapest - 1. MCM-Diamant Kaposvár 1-3 (-22, 22, -19, -15)
Szent Benedek RA-Vasas Óbuda 0-3 (-19, -12, -14)

Balogh Gábor maradt a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség (NDHSZ) elnöke. A szervezet tisztújító közgyűlését csütörtökön tartották, online formában. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnökeként is dolgozó olimpiai ezüstérmes öttusázó az elmúlt négy évben is vezette az NDHSZ-t.