• 2024 04 25

Évösszefoglaló - 2020. augusztus

Ez történt az óév nyolcadik hónapjában

2020 megrázta a világot, így a sport világát is. 2020 a sport szempontjából is nagyon sajátos és furcsa év volt. A következő összeállításban bemutatjuk Önöknek, hogy mi történt ebben a koronavírusos évben, következzen 2020. augusztusa.

Befejeződtek az európai kupaküzdelmek ráadásul a két finálét egy adott héten rendezték meg. A Bajnokok Ligájában a Gulácsi Pétert és Orban Willit soraiban tudó RB Leipzig elődöntős volt. Igaz a német együttes 3-0-ra kikapott a fináléba kerülésért a PSG-től. A párizsi sztárgárda pedig a döntőben kapott ki a Bayern München ellen. Így Löw Zsolt a PSG másodedzőjeként nem örülhetett BL-sikernek.

Augusztus még szinte kizárólag a siker hónapja volt a nemzetközi kupákban magyar részről. A Bajnokok Ligája és Európa Liga selejtezői lerövidítették, így az FTC-re a play-offig egy meccses párharcok vártak. A Fradi az első két kört sikerrel vette, hiszen előbb hazai pályán legyőzte a svéd Djurgardent 2-0-ra, majd idegenben 2-1-ra nyert Glasgowban a Celtic ellen.

Az Európa Ligában a Puskás Akadémia felnőtt csapatában annyian fertőződtek meg, hogy a gárda első selejtezőkörös mérkőzésén utánpótlás játékosokkal kellett kiállnia a svéd Hammarby ellen idegenben, aminek 3-0-ás vereség és kiesés lett a vége. A Fehérvár FC az ír Bohemians ellen csak büntetőpárbajban jutott tovább, míg a Budapest Honvéd a finn Turku ellen, hosszabbításban harcolta ki a következő körbe jutást.

Megkezdődött a hazai futballbajnokság. Az MLSZ szigorú járványszabályokat fogalmazott meg, amelyek a kluboknak kellett betartaniuk. Először még csak korlátozott számú nézővel, majd később maszkviseléssel igyekeztek útját állni a fertőzéseknek. A november eleji járványügyi korlátozásokig tehát voltak nézők a hazai meccseken.