• 2024 04 25

Újpesti siker a derbin, kikapott a DVTK, nyert a Fehérvár

Rangadók itthon és külföldön

A FTC elvesztette az Újpest elleni bajnokiját ezzel pedig a hétfőn szabadnapos DEAC maradt a tabella élén az Erste Ligában. A szlovák ligában kikapott a DVTK, az osztrák bajnokságban győzött a Fehérvár.

A társbajnok Ferencváros vendéglátóként 5-1-es vereséget szenvedett az Újpesttől a jégkorong Erste Liga hétfői derbijén. Az első játékrészben a zöld-fehérek - akik sikerükkel visszavehették volna első helyüket a tabellán a DEAC-tól - még vezetést szereztek, ám a vendégek egyenlítettek. A gól nélküli második húsz perc után a záró harmadban négyszer is betalált az Újpest, amely így magabiztosan győzött.

    Erste Liga: FTC-Telekom - UTE 1-5 (1-1, 0-0, 0-4)

  Opten Vasas SC - MAC HKB Újbuda 0-4 (0-1, 0-2,0-1)

A Hydro Fehérvár AV19 2-0-ra győzött Linzben a Black Wings vendégeként az osztrák jégkorongliga (ICE) hétfői játéknapján.  A klubcsúcsot jelentő kilencmeccses győzelmi sorozatnál járó székesfehérváriak így továbbra is azonos pontszámmal állnak az éllovas és öt bajnokival kevesebbett játszott Bolzanóval.

    Osztrák liga (ICE), alapszakasz: Black Wings Linz (osztrák)-Hydro Fehérvár AV19 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)
    a Fehérvár gólszerzői: Bartalis (41.), Kahkonen (43.)

Nagy csatában 2-1-re kikapott a DVTK a vendég Nagymihálytól (Michalovce) a szlovák jégkorongliga hétfői játéknapján, így változatlanul azért harcol, hogy megőrizze a rájátszást jelentő tizedik helyét. A DVTK - amely éppen rájátszás érő pozíciót foglal el - számára fontos lett volna begyűjteni a három pontot, a rivális csak 6 ponttal szerzett többet a találkozóig. Mindkét gárda kettőt tudott megnyerni az előző három összecsapásából.
    Egymás ellen hagyományosan szoros találkozókat vívnak, ebben az idényben november elsején, ráadásban győzött Miskolcon a Nagymihály, míg vendégként a DVTK 2-1-re nyert Nagymihályon, és sorozatban négy - hatból pedig öt - párharcuk dőlt el minimális különbséggel. Mickolcon az elmúlt három fellépéséből kétszer diadalmaskodott a Dukla.
    Óvatosan kezdett mindkét alakulat, a jó védekezés miatt kevés kapura lövés volt, de ezek sem okoztak gondot a kapusoknak. A Michalovce kihagyott egy létszámfölényes két percet is. A második harmadot viszont alaposan megnyomta a Nagymihály, amely előbb emberelőnybe került, majd ezt kihasználva a vezetést is megszerezte a finn Ville Korkonen révén. A folytatásban is a vendégek irányították a játékot, ám a különbség nem nőtt.
    A záró játékrész is rosszul indult a sérülések miatt tartalékos hazaiaknak, a 44. percben Galambos Péter talált be Adorján Attila kapujába. Jobban összpontosított a Michalovce a továbbiakban is, jól zárt a védelme, és a megszerzett koronggal sokszor hosszú időt tudott tölteni az ellenfél zónájában.
    A végén minden erejüket összeszedték a Jegesmedvék, és a szépítés legalább sikerült, emberelőnyben és lehozott kapussal: már csak 24 másodperc volt hátra, amikor Vas János Magosi Bálint passzából volt eredményes.

Szlovák liga, alapszakasz:
DVTK Jegesmedvék-Dukla Michalovce (szlovák) 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)
a magyar csapat gólszerzője: Vas (60.)