• 2024 03 29

Megválasztották a magyar amerikai focisták legjobbjait

Csonka szezon után hirdettek győztest

A pályán véget ért a rendhagyó, őszi magyar amerikaifutball-szezon, azonban a szezon legjobbjait csak december végén választották meg. 

Idén a felnőttnél is két rangsor volt, hiszen divíziónként – az Absolute Live Divízió I. mellett a Divízió II.-ben szereplő játékosokra is – lehetett szavazni, valamint az utánpótlás bajnokságok – U15, U17 és az U19-es korosztály – legjobbjait is megválasztották. A díjakat idén a hatályos jogszabályok miatt csak virtuálisan adták át. 

A Divízió II-es bajnokságban az elődöntőig menetelő négy csapat által delegált játékosok közül került ki a végső győztes, a szavazatok itt 70-30%-os arányban oszlottak meg a vezetőedzők és a szurkolói voksok tekintetétben.

Az Absolute Live Divízió I-ben viszont a legjobb kilétéről a korábbi évekhez hasonlóan ismét egy triumvirátus döntött. A vezetőedzők (40%) és a szurkolók (20%) mellett, a sajtó képviselői (40%) is kifejezhették szavazatukkal, hogyan látták az idei első osztály mezőnyét.

2020 Év Felnőtt játékosa szavazás – DIVÍZIÓ II.

Jelöltek: Bíró Tibor – Eger Heroes, Juhász Botond – VSD Rangers, Leszkován Ádám – CFS Guardians, Misztl Benedek – Tata Mustangs

A szavazatok összesítése után a győztes: LESZKOVÁN ÁDÁM 

2020 Év Felnőtt játékosa szavazás – ABSOLUTE LIVE DIVÍZIÓ I.

Jelöltek: Benedek László – Győr Sharks, Fenyvesi Csaba – Miskolc Steelers, Gorzás Benedek – Budapest Wolves, Trevin Kain Howard – NBA Crushers, Molnár Gábor Marcell – DEAC Gladiators

A szavazatok összesítése után a győztes: TREVIN KAIN HOWARD