• 2024 04 20

Behoznák a lemaradást

Megkezdte a felkészülést a DVTK a januári bajnoki rajtra

A sereghajtó DVTK már elkezdte a felkészülést. Nem véletlenül, hiszen a decemberben edzőváltáson átesett miskolci együttesnek van mit behoznia az új trénerrel, a felvidéki Geri Gergellyel.

Minden első osztályú együttesnél korábban, december 28-án kezdődött a bajnoki rajtra a munka Diósgyőrben. A piros-fehérek felkészülése a decemberi tavaszban  nem véletlen, hiszen a csapat január 20-án már az FTC ellen játszik tétmeccset. 

Az első napon 20 mezőnyjátékos és 4 kapus állt a Geri Gergely vezette szakmai stáb rendelkezésére. Banislav Danilović, Hegedűs János és Molnár Gábor egyelőre a csapattól külön edzenek. Négy labdarúgó, José Cortés, Farkas Marcell, Augusto Max és Polgár Kristóf a DVTK engedélyével később csatlakozik a kerethez.

A vezetőedző Geri Gergely a tavasznyitó sajtótájékoztatón vázolta az elképzeléseit: 

"Korán kezdtünk, mert nagyon sok munka szükséges és az idő rövid, hiszen január 20-án már bajnoki mérkőzést játszunk. Szeretnénk kihasználni ezt a három hetet, hogy minél több munkát el tudjunk végezni a csapattal. Folyamatosan egyeztetünk Benczés Miklós sportigazgatóval, jóformán minden csapatrészbe szeretnénk játékost igazolni. Ha sikerül feltölteni a keretet, akkor nagyobb lesz a konkurenciaharc és még nagyobb lesz a nyomás a játékosokon. Motivált vagyok, szeretném megmutatni, hogy fel tudjuk rázni, át tudjuk építeni a csapatot és egy jó Diósgyőr fog tavasszal pályára lépni. Csak és kizárólag motivált játékosokkal szeretnék dolgozni, akik bíznak benne, hogy sikerül kiharcolnunk a bennmaradást és mindent meg is fognak ezért tenni. Ez a feladat, ezt kell megoldani. Nem könnyű, de nem lehetetlen."