• 2024 04 25

Magasra tették a lécet!

Szélig Viktor értékeli a fehérvári jégkorongozók eddigi szezonját

A Hydro Fehérvár AV19 általános igazgatója, Szélig Viktor értékeli a mostani remek sorozatot.

A koronavírus sújtotta nehéz idényben szombat este sorozatban nyolcadszor nyert a Hydro Fehérvár AV19, ezúttal hazai pályán 4–2-re győzte le a szlovák Bratislava Capitalst. A 2007/2008-as szezonban szerepeltek először a fehérvári jégkorongozók az akkori EBEL-ben, azaz a magyarnál jóval erősebb osztrák bajnokságban. A debütálás óta ez a fehérváriak 14. idénye a külföldi ligában a jelenlegi ICEHL-ben, ahol a korábbi években sosem állt a táblázat második helyén az együttes, főleg nem hosszabb ideig.

Dr. Szélig Viktor, a csapat általános igazgatója honlapunknak elmondta, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a klubok mostani pozíciójából, így az ő második helyezésükből sem. Az osztrák bázisú jégkorong bajnokság egyetlen magyar csapata öt mérkőzéssel többet játszott eddig, mint a szintén 51 pontos listavezető Bozen Südtirol. Hári Jánosék 27 meccsen vannak túl, miközben nyolc másik gárda 23, 24 vagy 25 összecsapást jegyez.

Az eredeti tervek szerint az alapszakasz után jön majd a középszakasz, hogy aztán a rájátszással folytatódjon a küzdelem. A korábbi válogatott játékos elárulta, reméli, hogy a járvány nem szól közbe és maximum a középszakaszt kell eltörölni szükség esetén. A sportvezető felhívta még a figyelmet a sűrűbb program miatti sérülésveszélyre is. Ha már sérülések: azt nem tudni pontosan, hogy a csonttöréses Andrew Sarauer mikor térhet vissza, viszont a szintén sérült védő, Stipsicz Bence már akár a Linz elleni hétfő esti bajnokin (kezdés, 19:15)  jégre korcsolyázhat. December 28-tól újabb négy mérkőzés vár Bartalisékra, akik ezen a héten a linziek mellett a bécsiekkel néznek farkasszemet kétszer-kétszer.

Szélig Viktor biztos abban, hogy az eddigi kiváló eredmények következtében a riválisok még nagyobb erővel készülnek majd ellenük, azaz most még nehezebb időszak jöhet, mert magasra tették a lécet saját maguk számára.