• 2024 04 19

Évösszefoglaló - 2020. június

Ez történt az óév hatodik hónapjában

2020 megrázta a világot, így a sport világát is. 2020 a sport szempontjából is nagyon sajátos és furcsa év volt. A következő összeállításban bemutatjuk Önöknek, hogy mi történt ebben a koronavírusos évben, következzen 2020 júniusa.

A szezon közben leköszönő olasz Giuseppe Sannino helyett ideiglenesen kinevezett Pisont Istvánnal már nézők előtt rendezett Magyar Kupa fináléban, a Budapest Honvéd emelhette magasba a serleget, miután a döntőben 2-1-re legyőzte a Mezőkövesd csapatát.

A magyar bajnokság meglepetés nélkül ért véget. Az ősszel még Európa Liga főtáblás FTC biztosan szerezte meg az újabb bajnoki címét, már két fordulóval a pontvadászat vége előtt bebiztosítva azt. A MOL Fehérvár FC és a Puskás Akadémia lett az ezüst és bronzérmes, a negyedik nemzetközi induló a kupagyőztes Budapest Honvéd lett. Kiesett ez első osztályból a Kaposvár és a Debrecen.

A nemzetközi holt idényben bejelentették, hogy Budapesten rendezik meg a 2020-as európai Szuperkupa fináléját.

Hivatalossá vált, hogy július elején az Osztrák dupla futammal kezdődik majd el a 2020-as Formula-1-es szezon és az is biztossá vált, hogy a Magyar Nagydíjat is megrendezik második versenyként, szintén nézők nélkül. A Hungaroring tehát szervező maradt az elmaradt bevételek miatt pedig a magyar szervezők egy év hosszabbítást kaptak az érvényes versenyszerződésükre.  

Elhunyt Benedek Tibor. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, hosszan tartó betegség után 47 évesen érte a halál.