• 2024 04 26

Évösszefoglaló - 2020. május

Ez történt az óév ötödik hónapjában

2020 megrázta a világot, így a sport világát is. 2020 a sport szempontjából is nagyon sajátos és furcsa év volt. A következő összeállításban bemutatjuk Önöknek, hogy mi történt ebben a koronavírusos évben, következzen 2020 májusa.

A FIFA javaslatot tett, a labdarúgás nemzetközi szabályalkotó testülete pedig elfogadta, így a labdarúgásban a koronavírus járvány hatásai miatt ideiglenes jelleggel bevezették a meccsenként 5 cserét, az addig 3 helyett.

Magyarországon május 23-án indultak a küzdelmek a bajnokságban és a Magyar Kupában. Az első fordulót még zárt kapuk mögött játszották, azonban május végén már elvileg a távolságtartási szabályokat betartva, de lehettek nézők a magyar mérkőzéseken.

Miközben a teljes nemzetközi teniszélet szünetelt és bizonytalan volt, hogy mikor milyen tornákat rendeznek majd, a Magyar Tenisz Szövetség lebonyolította a Budapest Kupát, ahol a legjobb magyar játékosok egyaránt részt vettek.

A nemzetközi kajak-kenu élet is leállt, a magyar szövetségi kapitány javaslatára a szövetség úgynevezett edzésversenyeket szervezett, ahol a hazai legjobbak hétről-hétre felmérhették erőállapotukat.

Tisztújító Közgyűlést tartott a Magyar Jégkorong Szövetség, ahogy a korábbi válogatott játékos Szuper Levente volt a regnáló elnök Such György kihívója. Azonban nem lett szoros a verseny, hiszen Suchot nagyon biztosan választották meg újra.