• 2024 04 25

Nincs holtszezon

Edzőkeringők

Január 23-án már bajnoki forduló vár a teljes élvonalra, így a téli szünet január első hétvégéjéig tart a csapatoknál. Bár van olyan, aki előbb elkezdi.

A sereghajtó DVTK már december 28-án elkezdi az edzéseket. Az új vezetőedzőnek Geri Gergelynek eddig nem sok ideje volt a csapattal foglalkozni, így nem véletlen, hogy a többiek előtt majd egy héttel munkához látnak. A dolog érthető is, hiszen a DVTK utolsó hat meccsét elvesztette, plusz a tavaszi szezon rajtja előtt az FTC ellen pótolja majd az ősszel elmaradt mérkőzését. 

Az FTC egyénként is sűrű januárt fut majd, a csapat persze megszokhatta ősszel a szerda-szombat ritmust. Ebben nem is lesz hiány januárban sem, hiszen a 23-án rajtioló bajnokság előtt már 20-án pályára kell lépnie a zöld-fehéreknek a Diósgyőr ellen, majd 27-én a Budafokon kell pótolni az 5. forduló találkozóját, és így végre kiegyenesedhet majd a tabella január 31-ére. 

A Fradinál nagy kérdés, hogy ugyanolyan aktívak lesznek-e a téli átigazolásoknál, mint tavaly. Egyelőre csak eladásokról van szó. Dibusz Dénest török klubokkal hozták korábban szóba, de a legértékesebb portékái az FTC-nek jelen pillanatban a norvég légiósai. Tokmac Nguennek, aki 2019 telén érkezett a Ferencvároshoz és azóta 84 tétmeccsen 27 gólt és 14 gólpasszt jegyzett a zöld-fehéreknél több kérője is van. A Transfermarkt szerint az értéke 2,5 millió euró körül mozog, ami tízszer annyi, mint amiért megvették. A hírek szerint azonban a Fradi ennél jóval többet kérne érte. Tokmac emiatt elégedetlen, persze ettől még élő szerződése van és a BL-szereplő együttes a befolyó pénzből nyilván meg akarja oldani a helyettesítését is. 

Az Újpest FC szerda este a hivatalos honlapján megerősítette, hogy szerződést bontott Predrag Rogan vezetőedzővel, az utódja Michael Oenning lett, aki korábban a Vasas trénere is volt. A kérdés, hogy a csere jót tesz-e ez majd a csapatnak, amely az utolsó meccsein magára talált. 

Kispesten is előre léptek, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a Bódog Tamás helyére beugró Pison István marad a vezetőedző. Ugyan a korábbi kispesti ikon kézenfekvő megoldás lenne, azok után, hogy tavasszal szintén beugróként Magyar Kupát nyert a csapattal, de a hírek szerint nem benne gondolkodnak. Hiába nyert vele kétszer a csapat, egy döntetlen mellett az utolsó négy meccsen, és ezzel hiába lépett el a kieső helyről. Korábban Szabó Zoltánt akarták megszerezni a Budapest Honvéd tulajdonosai. A Topolya vezetőedzője azonban tragikus hirtelenséggel szívinfarktusban meghalt december közepén. A hírek szerint hárman maradtak esélyesek, mindhárman magyarok. Horváth Ferenc és Kuttor Attila jelen pillanatban klub nélkül van. Mátyus Jánost azonban ki kéne vásárolni Szombathelyről, így az első két jelölt közül lehet majd valaki a befutó a Budapest Honvédnál. 

Az idő mindenesetre sürget, hiszen a piros-feketék január 4-én hétfőn kezdik meg a tavaszi felkészülést, az első meccsüket pedig január 23-án játszák majd.