• 2024 04 20

Ismét győzött az Újpest

Kétszer tudott egyenlíteni a ZTE, Tallo duplázott

Az OTP Bank Liga 11. fordulójából elmaradt mérkőzés pótlásán az Újpest FC, a Honvéd elleni hétvégi győztes rangadója után lendületből a ZTE-t is legyőzte hazai pályán.

A koronavírus-járvány hatásaként több bajnoki mérkőzés is halasztásra került az év folyamán az OTP Bank Ligában. Ezek közé tartozott a Zalaegerszegi TE fővárosi fellépése az ünnep előtti utolsó pillanatban. Az első negyed óra a hazaiaké volt, ám miután rendezte sorait a ZTE kiegyenlített lett a játék. Mindkét csapat győzelemre játszott, de jelentős helyzetig egyik fél sem jutott el. A hazaiak vezető gólja is előzmény nélkül egy szöglet után született, mint ahogy a vendégegyenlítés is egy távoli lövés után. Fordulás után a ZTE kezdeményezett, ám meddő volt a fölénye, a hazaiak inkább csak kontráztak. Az utolsó fél óra elején aztán felpörögtek az események. Előbb ismét vezetést szereztek a lilák Tallo fejesével, viszont két percre rá megint egyenlő volt az állás. Tallo azonban újabb két perc elteltévek ismét betalált, ami egyben a győztes gólt is jelentette az Újpestnek, hiszen a hátralévő időben, ugyan egyszer bravúrral védett Banai, a támadásait pontatlanul befejező ZTE nem tudott veszélyes lenni. 

A mérkőzés után Predrag Rogan, az újpestiek vezetőedzője bejelentette, hogy ez volt az utolsó mérkőzése a lilák kispadján. Egy megnyert találkozó után ritkán hangzik el hasonló kijelentés, és a döntés okairól nyilatkozni is a tréner inkább a klubvezetést tekinti illetékesnek.    

Az Újpest FC honlapjának szerda esti közleménye szerint a klub vezetősége és tulajdonosa az elmúlt hónapok teljesítményét figyelembe véve döntött úgy, hogy szerződést bont a vezetőedzővel. Januárjától a német Michael Oenning irányítja a csapatot, másodedzője Gál István lesz. 
Az 55 éves Oenning dolgozott már Magyarországon, hiszen 2016 és 2018 között a Vasas FC-t előbb az élvonalban tartotta, majd a követő évben harmadik helyig és Európa-liga-selejtezőig vezette. Azóta a Magdeburg, majd a görög Arisz Szaloniki trénere volt.

OTP Bank Liga, a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Újpest FC-Zalaegerszegi TE 3-2 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Solymosi
gólszerzők: Csongvai (35.), Tallo (62., 65.), illetve Könyves (41.), Favorov (64.)
sárga lap: Tallo (45.), Perosevic (81.), Csongvai (85.), Gigic (90.)

Újpest: Banai - Pauljevic, Kutrumpisz, Kastrati, Antonov - Csongvai, Mitrovic - Simon, Beridze (Bacsa, 75., Ristevski, 86.), Perosevic - Tallo (Gigic, 89.)

ZTE: Demjén - Lesjak, Szépe, Bobál D. - Szánthó, Favorov, Sankovic (Vass P., 86.), Bedi, Gergényi (Tajti, 63.) - Könyves (Koszta, 75.), Zimonyi (Babati, 63.)