• 2024 04 26

Győzött a Honvéd Budafokon

Az első percben hátrányba került, de fordított a kispesti gárda

Az egyaránt a tabella alján tanyázó Budafok fogadta a Budapest Honvédot az OTP Bank Liga 10. fordulójából elhalasztott mérkőzés pótlásán.

A hazaiak jóvoltából el tudta halasztani a november első hétvégéjén esedékes bajnoki mérkőzését a koronavírus-járvány által annak idején megtizedelt Honvéd, és ezzel a halasztással nem az elmúlt másfél hónap óta szerényebb formát mutató Budafok járt jól. Az első félidőben ugyan vezetést szereztek a hazai pályán játszó piros-feketék, a sérüléséből visszatérő Skribek révén, ám a fehér mezes vendég piros-feketék fokozatosan vették át a mérkőzés irányítását és kerekedtek felül vendéglátóikon. A első félidő hosszabbításában lett meg az eredménye az állhatatos kispesti pressziónak, büntetőből egyenlített a Honvéd. A folytatásban is inkább a kispestiek akarata érvényesült, akik rendre eljutottak a budafoki kapuig, és lógott a levegőben, hogy előbb-utóbb betalálnak a vendégek. Így is lett. A második félidó derekán Traore centerezett egy kontra végén, amire Balogh érkezett becsúszva középen. Az utolsó húsz percben ugyan igyekezett a Budafok, ám csak pontrúgásból volt veszélyes a kispesti kapura, ám a vendégvédelem megőrizte csapata előnyét. 

OTP Bank Liga, a 10. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Budafoki MTE-Budapest Honvéd 1-2 (1-1)
Budafok, zárt kapuk mögött, v.: Karakó
gólszerzők: Skribek (1.), illetve Gazdag (45+2., tizenegyesből), Balogh N. (69.)
sárga lap: M. Nikolic (34.), illetve Baráth (57.), Lovric (61.), Tamás K. (93.)

Budafok: Póser - Huszti A., Romic, M. Nikolic (Vaszicsku, a szünetben), Medgyes - Micsinai (Filkor, 56.), Oláh B. - Skribek, Kulcsár K. (Lőrinczy, 83.), Ihrig-Farkas (Szabó M., 56.) - Kovács D. (Mervó, 78.)

Honvéd: Tujvel - Lovric, Baráth, Batik - Balogh N., Zsótér (Aliji, 92.), Hidi, Szendrei, Tamás K. - Gazdag (Bocskay, 88.), Traoré (Kamber, 73.)