• 2024 03 29

Változás a 2021-es birkózó versenynaptárban

Fontos döntések az olimpiai évről

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) az utolsó pillanatig kivár, de végül az év legjelentősebb versenye, a belgrádi világkupa után néhány nappal véglegesítette a 2021-es versenynaptárat.

A szervezet legfőbb döntéshozó testülete, a büró, részben módosította csak a birkózók programját. A legfontosabb, hogy január-februárban nem lesznek nemzetközi versenyek. Március elején az olaszországi rangsorverseny nyitja a szezont. Majd március 18. és 21. között következik az európai olimpiai kvalifikáció Budapesten. Ezt követik a kontinentális selejtezők és bajnokságok, köztük április 19. és 25. között az Európa-bajnokság Varsóban. Az olimpiai világkvalifikációra május elején kerül sor Szófiában. 
Az olimpiai kiemelését a 2019-es világbajnokság és 2020-as kontinensbajnokság, valamint a májusig megrendezett versenyek alapján határozzák meg. A tokiói birkózóküzdelmek  augusztus 1-7. között zajlanak. 2021-es világbajnokságot a tervek szerin októberben Oslóban rendezik majd. Az viszont a járványhelyzet függvénye lesz, hogy milyen egészségügyi előírások lesznek érvényben a versenyeken, és lehetnek-e majd néző a viadalokon.