• 2024 04 26

Újpesti győzelem a fővárosi derbin

Vereségével újra kieső helyen a Honvéd

Hazai győzelmet hozott az Újpest FC - Budapest Honvéd rangadó az OTP Bank Liga 16. fordulójában, így a kispestiek másodszor is vereséget szenvedtek a szezonban városi riválisukkal szemben.

Az Újpest hét mérkőzés óta nyeretlen volt a találkozó előtt a bajnokságban, míg a Honvéd edzőváltás utáni két mérkőzésén begyűjtött négy pontjával kapott erőre a lilákéhoz hasonlóan hosszú idő óta tartó sikertelensége után. Mindkét együttesnek szüksége volt tehát a pontokra, és így nem is vállaltak kockázatot a felek a mérkőzés elején. Nemigen forogtak veszélyben a kapuk az első félidőben, ám a feszültséget jól érzékeltette a négy kiosztott sárga lap. Fordulás után sem tudott egyik csapat sem a másik fölé kerekedni, így az Újpest vezető gólja is váratlan volt, Onovo védők mögé beívelt labdáját emelte Beridze Tujvel feje fölé. Szinte a középkezdés után egyenlített a Honvéd, egy formás akció végén az addig sokat rontó Balogh volt eredményes. Aztán negyed órával a vége előtt Perosevic szerezte meg a győzelmet a hazaiaknak egy fordulásból leadott pontos lövéssel, ami után a vendégek a csereként beállt Traore lövésén kívül már nem tudtak veszélyeztetni. Vereségükkel újra kieső helyre csúsztak a tabellán a kispestiek.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Újpest FC-Budapest Honvéd 2-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Antal
gólszerző: Beridze (64.), Perosevic (77.), illetve Balogh (67.)
sárga lap: Antonov (14.), Beridze (33.), Kutrumpisz (42.), Onovo (73.), Pauljevic (80.), Perosevic (81.), illetve Baráth (43.), Mezghrani (57.), Balogh (81.)

Újpest: Banai - Pauljevic, Kastrati, Kutrumpisz, Antonov - Csongvai (Ristevski 86.), Onovo - Simon (Perosevic 73.), Szakály (Mitrovic 73.), Beridze (Bacsa 83.) - Tallo

Honvéd: Tujvel - Batik, Baráth (Kocsis 90.), Lovric - Mezghrani (Traore (79.), Szendrei, Hidi, Zsótér, Tamás - Gazdag, Balogh