• 2024 04 19

A Mezőkövesd otthon győzte le a Puskás Akadémiát

Egy gól, három piros lap

Továbbra sem tud győzni Mezőkövesden a Puskás Akadémia, ezúttal az OTP Bank Liga 16. fordulójában maradt alul egy rengeteg szabálytalansággal tarkított mérkőzésen.

Már a 6. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, ám negyed óra után jelentősen nehezebbé vált megtartania előnyét, amikor is egy talpalás után emberhátrányba került. A vendégek nem a gólhátránytegyenlyítették ki, hanem a létszámot egalizálták a szünet előtt, így a második félidőnek mindkét csapat tíz emberrel vágott neki. A folytatásban is inkább a Mezőkövesd irányított, a Puskásnak kevés lehetősége adódott az egyenlítésre, ami így nem is sikerülhetett. A hazaiak értékes pontokat begyűjtve távolodtak a kieső zónától.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 1-0 (1-0)
Mezőkövesd, zárt kapus, v.: Pintér
gólszerző: Besirovic (6.)
piros lap: Karnyicki (15.), illetve Baluta (45+2.), van Nieff (94.)
sárga lap: Farkas D. (9.), Berecz (24.), illetve Baluta (11., 45+2.), Spandler (28.), van Nieff (74., 94.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas D., Neszterov, Pillár, Vadnai - Besirovic (Eperjesi, 92.), Karnyicki, Cseri - Vutov (Jurina, 52.), Berecz, Nagy D. (Meszhi, 74.)

Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Szolnoki, Meissner, Spandler (van Nieff, a szünetben), Deutsch (Weslen, 68.) - Plsek - Slagveer (Tamás N., 83.), Baluta, Knezevic, Komáromi (Nunes, 57.) - Kiss T.