• 2024 03 28

FTC, ZTE és MTK győzelem szombaton az élvonalban

Nehezen győzött az éllovas

A címvédő és listavezető Ferencváros házigazdaként 2-1-re legyőzte az újonc Budafoki MTE csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 16., idei utolsó fordulójának szombati játéknapján, így továbbra is veretlenül vezeti a tabellát.

A fővárosiak immár 61 mérkőzés óta veretlenek hazai pályán az NB I-ben, kiváló sorozatuk ötven győzelemből és 11 döntetlenből áll. Legutóbbi 15 bajnoki összecsapásukat kivétel nélkül megnyerték a Groupama Arénában, ahol legutóbb - 2017. április 15-én - a Vasas tudott győzni.
    A Budafok sorozatban hetedik bajnoki találkozóján maradt nyeretlen, ebben az időszakban csupán két pontot szerzett. A várakozásoknak megfelelően jelentős hazai fölény jellemezte az első félidőt. Az FTC többet birtokolta a labdát, sokkal többet támadott és több helyzete volt, ám a masszívan védekező Budafok nem kapott gólt, ráadásul ígéretes ellenakciókig és kapura lövésekig is eljutott.
    A második felvonásban még nyomasztóbb volt a Ferencváros fölénye, és bár Póser Dániel több bravúros védést is bemutatott, az 57. percben Lovrencsics Gergő megszerezte a vezetést a hazaiaknak, miután Isael szabadrúgása után a hálóba lőtte a kapusról kipattanó labdát. A mostani idényben ez volt az FTC első gólja a bajnokságban, amelyet magyar játékos szerzett.
    Öt perccel később az ukrán Ihor Haratin büntetőjével növelte előnyét a címvédő, és bár a játék képe ezt követően sem változott, Zsóri Dániel találatával a 75. percben szépített a Budafok. Az FTC másodszor kapott gólt hazai pályán a mostani bajnoki idényben. A hajrában a vendégek átvették a kezdeményezést, nagyszerűen küzdöttek, volt is esélyük az egyenlítésre, ám újabb találat már nem született.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Ferencvárosi TC-Budafoki MTE 2-1 (0-0)
Groupama Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Solymosi
    gólszerzők: Lovrencsics (57.), Haratin (62., tizenegyesből), illetve Zsóri (75.)
    sárga lap: Dvali (45+1.), Skvarka (88.), illetve Micsinai (50.), Vaszicsku (56.), Szabó M. (69.), Huszti (89.)

    Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Dvali, Frimpong, Heister - Somalia, Haratin (Laidouni, 82.) - Isael (Zubkov, 66.), Uzuni (Varga R., 66.), Nguen (Skvarka, 82.) - Baturina (Boli, 88.)

    Budafok: Póser - Margitics (Huszti, 82.), Vaszicsku, M. Nikolic, Medgyes - Micsinai, Oláh B. - Ihrig-Farkas (Skribek, 81.), Lőrinczy (Kulcsár K., 81.), Takács R. (Szabó M., 65.) - Kovács D. (Zsóri, 65.)

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést annak ellenére, hogy még a kezdősípszó előtt cserélnie kellett Boér Gábor vezetőedzőnek, mivel Tajti Mátyás a bemelegítés során megsérült. A zalaegerszegiek szinte szó szerint lemásolták az MTK elleni hétközi teljesítményüket, ugyanis előbb a kezdőként a harmadik mérkőzésén harmadszor eredményes Zimonyi, majd Szánthó révén kétgólos előnyt szereztek a szünetre. A fővárosi kék-fehérek ellen is így alakult a ZTE-gólszerzők sorrendje, akkor az eredmény már nem változott.
    Itt a szünet után odaszegezte kapujához a ZTE a Diósgyőrt, amely csak Antal remek védéseinek köszönhetően maradt mérkőzésben. A három pont sorsa így is gyorsan eldőlt, a csereként pályára lépő Babati villámgyorsan gólpasszal hálálta meg a bizalmat, Zimonyi volt a befejező.
    A hajrára a Diósgyőr erejéből egy becsületgólra futotta, de a ZTE így is magabiztosan szerezte meg a három pontot.

Diósgyőri VTK-ZTE FC 1-3 (0-2)
Miskolc, v.: Bogár
    gólszerzők: Iszlai (78., 11-esből), illetve Zimonyi (16., 65.), Szánthó (43.)
    sárga lap: Karan (74.), Rui Pedro (87.), illetve Favorov (60.), Koszta (92.)

    Diósgyőri VTK: Antal - Sesztakov, Szűcs K., Karan, Hegedűs J. (Vági, a szünetben), Memolla - Márkvárt, Rui Pedro, Iszlai - Drazic (Ivanovski, 77.), Grozav (Hasani, 67.)

    ZTE FC: Demjén - Szépe, Lesjak, Bobál D. - Szánthó (Szalai D., 87.), Favorov, Sankovic, Gergényi, Bedi - Könyves (Babati, 63., Vass P. 84.), Zimonyi (Koszta, 69.)

 Az MTK úgy győzte le 3-1-re a vendég Paks együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 16., idei utolsó fordulójának szombati játéknapján, hogy több mint egy félidőn keresztül emberelőnyben játszhatott. Jó iramban kezdődött az összecsapás, amelynek első félórája hazai helyzeteket és paksi lehetőségeket is hozott. Ezt követően mindkét oldalán elfogyott a lendület, sok volt az apró szabálytalanság, nem alakulhatott ki folyamatos játék. A 41. percben megfogyatkozott a vendégcsapat: Hegedűs a tizenhatoson kívülre futva a levegőben ütközött a kiugró Miovskival, aki lépéselőnyben volt az őt kísérő Szabóval szemben, és fejjel már megtolta a labdát a paksi kapus mellett.
    A második félidőben a Paks egy ideig sok mozgással el tudta tüntetni emberhátrányát, a játékrész közepén azonban már sorra alakította ki a helyzeteket az MTK. Holczernek többször kellett védenie, de a 74. percben Dimitrov kapáslövésével szemben már tehetetlen volt, majd öt perccel később a vezető gólt szerző légiós adott gólpasszt Prossernek. A hajrában a paksiak kitámadtak a szépítés reményében - kapufáig is jutottak -, miközben Schön a 89. percben növelte a hazaiak előnyét. A végszó azonban a vendégeké volt, a 94. percben a cserejátékos Nagy Richárd állította be a végeredményt.
    Az MTK 2016 áprilisát követően tudta legyőznie a paksiakat, akiktől a legutóbbi négy találkozójukon kikapott. A fővárosiak sorozatban négy hazai összecsapásukon maradtak veretlenek, ezeken egymást követően harmadszor nyertek.

MTK Budapest-Paksi FC 3-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v: Farkas
    gólszerzők: Dimitrov (74.), Prosser (79.), Schön (89.), illetve Nagy R. (94.)
    sárga lap: Miovski (36.), Cseke (87.), illetve Osváth (51.), Ádám (81.)
    kiállítva: Hegedűs (41.)

    MTK: Mijatovic - Kata, Ferreira, Herrera - Gera, Cseke, Dimitrov (Mezei Sz., 83.), Biben, Schön (Barna, 90.) - Prosser, Miovski (Osei Clinton, 88.)

    Paks: Hegedűs - Szélpál (Vas G., 61.), Gévay (Nagy R., 75.), Szabó J. - Kulcsár D. (Osváth, a szünetben), Balogh B., Bognár I., Bertus - Szakály D. (Sajbán, a szünetben), Ádám, Haraszti (Holczer, 44.)