• 2024 04 27

Muszukajev ezüstérme Belgrádban

Újabb magyar érem a birkózó világkupán

Egy arany- és négy ezüstéremmel, valamint két ötödik hellyel zárta a magyar birkózó válogatott a belgrádi világkupát, miután az utolsó napon Muszukajev Iszmael ezüstéremmel zárta a viadalt.

Az FTC honosított versenyzője maradt egyedül állva péntekre az öt súlycsoport küzdelmeiben, igaz Muszukajev a 65 kilósok fináléban mérkőzhetett az aranyéremért. Muszukajev csütörtökön többek közt a háromszoros világbajnok, olimpiai bronzérmes azeri Alijevet győzte le, azonban a fináléban sem akárki várta. Hiszen a világbajnoki harmadik, szintén olimpiai kvótás, eredetileg szintén orosz, de már örmény színekben induló Vazgen Tevanjan ellen küzdött az aranyéremért. Az első menet után az örmény vezetett 1-0-ra. aztán a egy percel a vége előtt egyenlített Muszukajev. Ezzel a ponttal nyert is volna, hiszen övé volt az egyenliítés, de ebben a sportágban is egy kihagyás sokba kerülhet, amit ez a döntő is bizonyított. Jelen esetben nyolc pontba. Hiszen az örmény kihasználva az egy megingást, csinált három pörgetést a magyar versenyzőn, így 9-1-re győzött. Így ezúttal Muszukajev ezüst lett vége. De az olimpiára készülve ez mindenképpen biztató eredmény.

A 2020-as csonka év ezzel a versennyel ért véget. A 2021-es esztendő versenynaptáráról a jövő héten döntenek. Akkor dől el a márciusra Budapestre tervezett európai olimpiai kvalifikációs viadal sorsa is.