• 2024 04 24

Junior bronzérem csapatban a torna Európa-bajnokságon

Magyar sikerek Mersimben

A hölgyek ott folytatták, ahol a férfiak abbahagyták az idei Európa-bajnokságon. A Mersimben rendezett viadalon a junior válogatott csapatéremmel zárta a pénteki napot.

A Balázs Kíra, Béke Flóra, Mayer Gréta, Peresztegi Nóra, Szmirnov Anna összeállítású magyar juniorválogatott bronzérmet nyert a törökországi Mersinben zajló női torna Európa-bajnokság pénteki csapatversenyében. A selejtezőben, ahogy egy hete a junior fiúk esetében is, öt versenyző közül szerenként négy mutathatta be a gyakorlatát, és a három legjobb eredmény számított. A pénteki eredmények alapján hirdettek sorrendet csapatban és egyéni összetettben. 
    A magyar együttes 143,428 pontot szerzett és ezzel Románia és Ukrajna mögött harmadik lett. Az egyéni összetett legjobb magyarja Balázs Kíra lett a hetedik helyével.

Az Európa-bajnokságon a koronavírus-járvány miatt mindössze 16 ország versenyzői indulnak, a felnőttek mezőnyében 46, a junioroknál 42 tornász szerepel, így az erőviszonyok alapján a hölgyeknél is elvárás volt a döntőbe kerülés, amelyet a Bácskay Csenge, Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makovits Mirtill, Székely Zója összeállítású magyar női tornászválogatott teljesített is.  A szombati hatos döntőben csapatonként hárman versenyezhetnek, és mindhárom eredmény számít majd.
    

    A további program, szombat: felnőtt csapatverseny, döntő 13.30
                                 vasárnap: junior szerenkénti döntő 8.00, felnőtt szerenkénti döntő 13.00