• 2024 04 25

A Fehérvár győzelmével a második helyen zárja az évet

A Kisvárdának esélye sem volt Székesfehérváron

A MOL Fehérvár FC házigazdaként 3-0-ra legyőzte a találkozót emberhátrányban befejező Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 16., idei utolsó fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, ezzel megerősítette második helyét a tabellán.

A csapatépítés nem megy egyik napról a másikra. Ezt talán belátták a Fehérvár FC-nél, hiszen egyelőre nagy a türelem Márton Gáborral szemben Székesfehérváron. Annak ellenére, hogy a vezetőedző azért érkezett a piros-kékhez, hogy visszavezesse a gárdát az élre. De ez a Fehérvár még nem az a Fehérvár. Hiszen a csapat játéka meglehetősen hullámzó ebben a szezonban. Sőt, ami talán ennél is rosszabb, hogy akkor sem tudott győzni, amikor nagyon jól játszott. Hiába dominált az FTC ellen a rangadón, nem szerzett három pontot. A hétközi bajnokin pedig a PAFC ellen vesztett pontokat Márton Gábor csapata.

Nos pénteken nem lehetett panasz a hazaiakra, akik a Kisvárda elleni bajnoki elején két percenként dolgoztak ki egy-egy helyzetet, de csak a nyolcadik percben jutottak el a gólig. Igaz Funsho Bamgboye már akkora ziccerben volt, hogy azt vétek lett volna elhibázni. Hozzátehetjük ez a Kisvárda nem hasonlít arra az önmagára, amely felküzdötte magát a második helyre. Hiszen azóta koronavírus és sérülések is nehezítették Supka Attila dolgát, aki maga is volt karanténban. de az is igaz, hogy a legkeletibb első osztályú csapatnak a péntek esti volt az első lyukas meccse. Hiszen pontokat még nehéz helyzetében is szerzett. 

Ezúttal azonban csak Minca védésein múlt, hogy már az első félidőben nem dőlt el a meccs. A hazai csapat az első 45 perc 15 másodpercében már helyzetbe került, de akkor kimaradt a lehetőség. A fordulás utáni 15. másodpercben viszont nem. Petrjak - igaz úgy tűnt lesről- kiugrott és góljával ekkor eldőlt a három pont sorsa. A Kisvárda előre játékban teljesen veszélytelen volt, és miután Hej összesezdte a második sárga lapját a vendégegyüttes hátul is hibát hibára halmozott.Amit Funsho egyszer még kihasznált, és igazán csak rajta múlt, hogy nem szerzett mesterhármast a meccs végére.

A Fehérvár FC könnyen gyűjtötte be a három pontot, így biztos, hogy az év fordulóját a második helyen tölti majd. Azonban ahhoz, hogy az egy meccsel kevesebbet játszó FTC-t be tudják hozni Nikolicsék, kétszer meg kéne verniük a Fradit és persze többet már nem hibázni. Ami ezzel a játékkal nehéz lesz. 

Elenkező esetben jövőre csak a haramdik számú európai sorozatban, a Challenge Kupában vitézkedhetnek majd Márton Gáborék.

OTP Bank Liga, 16. forduló: MOL Fehérvár FC - Kisvárda Master Good 3-0 (1-0)

Székesfehérvár, zárt kapuk mögött, v.: Káprály
gólszerzők: Bamgboye (8., 87.), Petrjak (46.)
sárga lap: Rus (22.), illetve Datkovic (37.), Hej (49., 70.)
piros lap: Hej (70.)

Fehérvár: Rockov - Bolla, Rus, Stopira, Hangya - Alef, Pinto (Szabó L. 88.) - Bamgboye, Houri, Petrjak (Géresi 83.) - Zivzivadze (Nikolics 71.)

Kisvárda: Minca - Melnyik, Rubus, Datkovic, Hej - Lucas, Cukalasz (Szőr 67.) - Kovácsréti (Horváth Z. 55.), Bumba (Zlicic a szünetben), Sassá - Camaj (Navrátil 55.)