• 2024 04 25

Sopron - négyből négy

Másodszor is meghajolt a Galatasaray

Újra összecsapott a Sopron és a török Galatasaray a női kosárlabda Euroligában, és a két fél első mérkőzésénél simábban nyert a magyar bajnok.

A rendhagyó lebonyolítású kupasorozatban kedden találkozott először a két csapat és a kiélezett küzdelem végén három ponttal volt jobb a Sopron. Ezúttal a 2014-ben Euroligát nyerő törökök voltak hivatalosan a pályaválasztók, ám a helyszín ezúttal is a Novomatic Aréna volt. A hazaiak 6-0-val kezdtek, majd apránként, de fokozatosan növelték előnyüket. A törökök távolról bizonytalanok voltak, egyedül centereiknek köszönhették, hogy valamennyire tartották a lépést. A magyar csapat tagjai viszont jól dobtak kintről, így a mérkőzés második félidejében már húsz pont közelében is volt a Sopron előnye. Innen a Galata még megfelezte hátrányát, ezután azonban rendezte sorait a magyar bajnok és az utolsó tíz percet 15 pont plusszal kezdte,maminek nagy részét meg is tartotta a dudaszóig. Győzelmével nem csak az Euroligában maradt hibátlan, hanem a maival a szezon eddigi egy tucat tétmérkőzése után is százszzalékos maradt.

Női kosárlabda Euroliga, D csoport, 4. forduló:

Galatasaray (török)-Sopron Basket 58-70 (12-14, 13-24, 16-18, 17-14)

A magyar csapat pontszerzői: Williams 16, Fegyverneky 15, Krajisnik 8, Brooks 8, Walker 7, Johnson 7, January 6, Czukor 3

 

(fotó: FIBA)