• 2024 04 19

Muszukajev döntős, Kuramagomedov ötödik

A szabadfogásúak folytatták a belgrádi világkupán

Öt szabadfogású birkózó és egy érem. Így foglalhatjuk össze a magyar versenyzők szereplését a belgrádi világkupa csütörtöki napján.

A szerdai vigaszágasak birkózók közül Antal Dániel a 70 kilogrammos súlycsoportban kikapott a junior Eb-bronzérmes örmény Arman Andrejszjantól, méghozzá elég simán, így neki nem volt esélye a bronzmeccsre.

A honosított Kuramagomedov Murad viszont egy kategóriával feljebb egy 3-1-es győzelemmel kezdett az izraeli Mitchell Finesilver ellen, így ő már küzdhetett a harmadik helyért. Azonban a nemzetiségében, de nevében már korántsem szlovák Tajmuraz Szalkazanov elleni taktikai csata nem neki kedvezett. 0-1-ről 2-1-re fordított, de egy utolsó pillanatos kitolással 2-2-ra alakult az eredmény, amely riválisának kedvezett. Így egy magyar ötödik hellyel lett több az eredménylistán.

A csütörtökön kezdők közül a tavalyi vb-bronzérmes, olimpiai kvótás Muszukajev Iszmail eljutott egészen a döntőig a 65 kg-os súlycsoportban. Először a francia Ilman Mukhtarovot győzte le technikai tussal, majd a fehérorosz Eb-ezüstérmes fehérorosz Njurgun Szkrijabin ellen nyert 6-3-ra. Az elődöntőben a háromszoros vb- és szintén háromszoros Eb-győztes, olimpiai bronzérmes azeri Hadzsi Alijev ellen egy parádés meccsen nyert 7-6-ra.

Az FTC honosított versenyzője a fináléban az örmény Vazgen Tevanjan ellen küzd majd pénteken.

A többi magyar viszont kiesett, Vilhelm Richárd (61 kg) az indiai Rahul Avare, Vida Csaba (79) a szlovák Aksarbek Gulajev ellen veszített és mivel ellenfeleik nem döntőznek, így ők sem folytathatják a vigaszágon.