• 2024 04 19

Honvéd-gólzápor a DVTK ellen

Visszatért a lendület a fővárosi csapatba

A tabella utolsó két helyezettje találkozott az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az OTP Bank Liga 15. fordulójában, ahol a Honvéd magabiztos győzelmet aratott a Diósgyőr felett.

A Budapest Honvéd és a Diósgyőr egyaránt nehéz heteken és edzőváltáson átesve próbál kikászálódni a kátyuból, amelyhez az első lépések egyikét egymás ellen kellett megtenni. A kipestiek voltak előnyösebb helyzetben, hiszen hazai pályán fogadták közvetlen riválisukat, már amennyiben az MTK stadionja hazai pályát jelent a piros-feketéknek. Mindesetre már az első percektől fölényben játszva kapujuk elé szegezték a DVTK-t a hazaiak, és a félidő derekán Gazdag révén előnyhöz is jutottak. Sőt öt perccel később Zsótér duplázta meg a kispestiek előnyét egy remek kényszerítő után. 2-0-ás hazai előnnyel vonultak pihenőre a felek. Pályaválasztóként legutóbb is így alakult a mérkőzés az akkor az MTK ellen játszó Honvéd szempontjából, ám akkor elherdálta előnyét a tavalyi kupagyőztes, döntetlen lett a vége. A fordulás után kisvártatva felsejlett ez a bizonyos mérkőzés, amikor a Diósgyőriek pár perc elteltével szépíteni tudtak. Lendületben maradtak a gól után a piros mezben játszó vendégek és volt lehetőségük az egyenlítésre is. A nehéz percek után kibontakozó Honvéd azonban a 60. percben növelte előnyét, és ezután már felszabadultan játszva, a vendégek védelmének hathatós közreműködése közepedte még kétszer betalált a diósgyőri kapuba. A végére fölényessé váló győzelmével elmozdult a kieső helyről Pisont-mester csapata, és éppen azzal az Újpesttel cserélt heylet a tabellán, amely vendégül fogja látni a következő fordulóban.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Budapest Honvéd FC-Diósgyőri VTK 5-1 (2-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Pintér
gólszerzők: Gazdag (24., 71.), Zsótér (30.), Szendrei (63.), Lovric (75.), illetve Grozav (51.)
sárga lap: Balogh N. (81.), illetve Vági (34.), Karan (45.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Batik, Baráth, Lovric, Tamás (Aliji, 81.) - Hidi (László, 86.) - Mezgrani, Szendrei (Kocsis, 81.), Zsótér (Bocskay, 72.) - Gazdag, Balogh N. (Traore, 81.)

Diósgyőr: Antal - Vági (Sesztakov, a szünetben), Szűcs K., Karan, Hegedűs, Memolla - Max (Iszlai, a szünetben), Drazic (Korbély, 83.), Márkvárt, Grozav (Rui Pedro, 78.) - Ivanovski (Makrai, 78.)

(fotó: dvtk.eu)