• 2024 04 25

Antal és Kuramagomedov vigaszágas Belgrádban

Három negyeddöntős az egyéni világkupán szerdán

Szerdán  a szabadfogásúak küzdelmeivel folytatódott Belgrádban az egyéni világkupa. A magyar színeket hárman képviselték, mindannyian elhatoltak a negyeddöntőig.

Két honosított sportoló közül a junior Eb-bronzérmes Halidov Gamzatgadzsi 4-2-re verte a spanyol Metrevelit, majd legyőzte a világbajnoki bronérmes indiai Ravit. A negyeddöntőben azonban simán kikapott a Eb harmadik szerb Micsicstől, és mivel legyőzője nem jutott be a fináléba, így kiesett az 57 kilogramm további küzdelmeiből.

Antal Dániel a 70 kg-os súlycsoportban viszont érdekelt lesz csütörtökön a vigaszágon. A magyar versenyző technikai tussal nyitott a fehérorosz Szalavej ellen, majd  tunéziai ellenfele visszalépett. Aztán viszont ő is megtapasztalhatta a technikai tust, csak már a rossz oldalon, hiszen így szenvedett vereséget a lengyel színekben induló, kétszeres Eb-győztes Gadzsijevtől, de neki még maradt remény az éremszerzésre.

A nap utolsó magyar versenyzője Kuramagomedov Murad technikai tussal nyitott chilei ellenfele ellen, aztán kikapott 6-0-ra az orosz Zsamalovtól. De a vigaszág megmaradt számára is.

Rajtuk kívül csütörtökön még Vilhelm Richárd, az olimpiai kvótás Muszukajev Iszmail és Vida Csaba lép szőnyegre a belgrási világkupán.