• 2024 04 23

Üres pályák, elmúló remények

A nap sporthírei - 2020. 12. 15.

Ami a főcímekből kimaradt. A magyar sport hírei kedden.

Elhunyt Szabó Zoltán, a Topolyai SC vezetőedzője. A tréner halálát szívinfarktus okozta, de nem zárható ki, hogy a koronavírus fertőzés vezetett a tragédiájához. Az újvidéki magyar szakember játékosként megfordult a Hajdukban, a Vojvodinában és a Partizan Belgradban. Edzőként 2017-ben ült le a topolyai együttes kispadjára és csapatával megnyerte a másodosztály. Tavaly pedig a szerb első ligában negyedik lett a gárda és története során először indulhatott az Európa Ligában. Sajtóhírek szerint a Budapest Honvéd kiszemeltje volt a csapat kispadjára. Szabó Zoltán 49 éves volt.

A Grundfos Tatabánya kézilabda csapatának közösségi oldalán cikket tettek közzé, amelyből kiderült, hogy a gárda súlyos anyagi gondokkal küzd. A magyar válogatottból hat játékost is soraiban tudó együttesnél a játékosok szeptember óta nem kaptak fizetést és Marosi László klubelnök szerint egyelőre remény sincs, hogy megoldódjanak a gondok. Így az Európa Liga résztvevő csapatnál egyelőre teljesen kérdéses a jövő, vagyis nem valószínű, hogy egyben tudják tartani a gárdát a bajnoki folytatásra.

 Bekerült az Európa Játékok programjába a kick-box. A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) keddi tájékoztatása szerint így a kickbox bemutató sportágként ott lehet a kontinens "miniolimpiáján", amelyet legközelebb 2023-ban a lengyelországi Krakkóban rendeznek meg. "Az Európa Játékokon való szereplés is bizonyítja, hogy most már a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is komolyan veszi a sportágunkat. Amikor 2018-ban a NOB elismerte a WAKO világszövetséget, ezzel gyakorlatilag a kickboxot is, akkor azt mondtam, hogy beengedtek az ötkarikás játékok előszobájába. Most pedig már odaültettek az asztalhoz is" - tette hozzá a sportvezető.