• 2024 04 19

Soproni győzelem a Galatasaray ellen

Három meccs, három győzelem a női Euroligában

Két hete a buborékban rendezett soproni Euroliga tornára a Galatasaray nem tudott elutazni. A török együttes ezen a héten viszont eljött Magyarországra, hogy idegenben lejátsza a Sopron Basket elleni két meccsét.

Papíron a légiósokkal teletűzdelt Galatasaray az Euroliga csoport legerősebb csapata, azonban a vendégegyüttesnél a koronavírus fertőzések ugyanúgy összekuszálták a sorokat, ahogy bármelyik más csapatnál is. Hogy a kevesebb edzésmunka, vagy a lassabb regenarálódás miatt vagy azért, mert a körülményekhez már jobban hozzászokott a Sopron nem tudni, de az biztos, hogy Gáspár Dávid tanítványai sokkal jobban kezdték a meccset. Az első negyedben nyolc pontos előny alakítottak ki. Biztosan tartották kontroll alatt az ellenfelüket Fegyvernekyék. 

A második 10 percben aztán minden megváltozott. A Galatasaray átvette az irányítást és a tetemes hátrányból két pontos előnyt csinált a nagyszünetre. A Sopron, amit addig felépített veszendőbe ment, a legjobbkor jött a pihenő.

A fordulás után pedig jött az első magyar tripla is. Elég sokat kellett várni, hogy végre egy hárompontos is összejöjjön a soproni hölgyeknek. A harmadik negyed közepén azonban ismét vezetett a hazai gárda. Innen viszont váltakozó volt az előny, egyik csapat sem tudta leszakítani a másikat. Nagyon szoros volt a hajrá is. Hiszen a két csapat az utolsó két percet a lehető legtovább húzta. De ekkor a folyamatos - még ha csak néhány pontos is- volt a Soron előnye, amelyet már nem engedett ki a kezéből a gárda. 

69-66-ra győzött a hazai együttes, ami azt jelenti, hogy három meccs után három győzelemmel áll a magyar együttes az Euroligában. Ami akár továbbjutást is jelenthet. Abban az esetben mindenképpen, hogyha a két együttes egymás elleni csatájában ismét a Sopron győz majd csütörtökön is. Folytatás tehát akkor, a buborékban. Ezt követően az Euroliga csoportköre január 19. és 22. között egy újabb zárt kapus tornával fejeződik be Bourges-ban. Az oda-visszavágó rendszerű negyeddöntőbe a kvartettek első két csapata jut majd be.

Női Euroliga, D csoport, 3. forduló: Sopron Basket-Galatasaray (török) 69-66 (21-13, 13-23, 23-19, 12-11)
A magyar csapat pontszerzői: Krajisnik 18, Williams 13, Brooks 9, January 9, Fegyverneky 9, Johnson 9, Czukor 2

A D csoport állása: 1. Sopron 6 pont/3 mérkőzés, 2. Landes (francia) 3/2, 3. Bourges (francia) 2/2, 4. Galatasaray 1/1