• 2024 04 20

Fucsovics Márton nyerte a győri tornát

Fucsovics visszavágott Marozsánnak

A nyár közepén Budapest Kupán Marozsán Fábián le tudta győzni Fucsovics Mártont. Az egyik legígéretesebb magyar teniszező a legjobb ellen egy rövidített meccsen diadalmaskodott. A hétvégén Győrben a legjobb magyar férfi játékosoknak rendezett tornán aztán következett a törvényszerű visszavágás.

A meghívásos győri tenisztornán a legjobb nyolc hazai férfi játékos közül hat ott volt, hogy megküzdjön a trófeáért. A világranglistán 55. helyen álló Fucsovics előbb Madarász Gergelyt, majd vasárnapi csoportmérkőzésén Piros Zsombort is legyőzte.

A másik csoportban pedig az idei magyar bajnok Marozsán Fábián dominált, aki előbb a tavalyi ob-győztes Makk Péter, majd a Vörös Máté ellen is diadalmaskodott.

Így a fináléban jöhetett a Budapest Kupa visszavágója, de már nem rövidített szettekkel.  A döntő első szettje kiegyenlített volt és rövidítésbe torkollott a győri Olimpiai Parkban. Azt viszont behúzta Fucsovics, aki játszmaelőnyben már nagyon magabiztosan játszott és kidomborodott a két teniszező közti különbség. A második szett így visszonylag sima lett, és Fucsovics nyerte a tornát.

A bronzmeccsen a 2017-ben junior Australian Open-győztes Piros Zsombor döntő rövidítésben verte Makk Pétert a zárt kapus versenyen.

    
    az 5. helyért:
Madarász Gergely-Vörös Máté 6:7, 6:3, 10-8 - döntő rövidítés
    a 3. helyért:
Piros Zsombor-Makk Péter 3:6, 6:3, 10-6 - döntő rövidítés
    döntő:
Fucsovics Márton-Marozsán Fábián 7:6, 6:1