• 2024 04 26

Ismét jönnek a zárt kapus meccsek.

Orbán Viktor szigorításokat jelentett be

A kormányfő bejelentette azt is: a sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött lehet megrendezni, szabad téren az egyéni sportolás megengedett, de az amatőr csapatsport tilos. A szabadidős létesítményeket - fitneszterem, fedett uszoda, múzeumok, színházak, állatkertek - zárva kell tartani - rögzítette.

A miniszterelnök hétfői internetes bejelentése után, abban az esetben, hogyha a parlament kedden jóváhagyja, akkor szerda éjféltől nem lehetnek nézők a hazai sportrendezvényeken. Így a csütörtöki Magyarország-Izland Európa-bajnoki pótselejtezőn sem. Este nyolc után csak rendkívüli indokkal lehet majd az utcán tartózkodni, az amatőr tömegsport is tilos lesz, de egyéni sporttevékenységet lehet végezni. A szabadidős létesítményeket is bezárják. A tervezet szerint egy hónapig lesz érvényben a tiltás, vagyis vonatkozik a válogatott őszi meccseire, de az FTC Barcelona elleni Bajnokok Ligája mérkőzésére is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a koronavírus terjedését korlátozó legújabb intézkedések miatt visszatéríti a válogatott soron következő mérkőzéseire szóló jegyek árát. Erről az MLSZ honlapja számolt be nem sokkal azt követően, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn többek között azt is bejelentette, hogy - amennyiben az Országgyűlés megadja a kormány számára a rendkívüli felhatalmazást, kedd éjféltől, vagyis szerda 0 órától érvénybe lépő döntéseket követően - sportmérkőzéseket csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni, szabad téren az egyéni sportolás megengedett, de az amatőr csapatsport tilos.