• 2024 04 20

Csapatként legyőzhetjük a sablonos Izlandot

Telefoninterjú Elbert Gáborral

A szerbeknek győztes gólt szerző Könyves Norbert szerint a magyar labdarúgó válogatott képes legyőzni Izlandot a hatalmas érdeklődéssel várt csütörtök esti mérkőzésen. A Nemzetek Ligája rájátszásának egyik döntőjében a bolgárok elleni idegenbeli siker után valóban nem lehetetlen küldetés túljutni a szigetországi együttesen. Ez azt jelentené, hogy a mieink kijutnának a 2021-re halasztott foci EB-re, melynek négy összecsapását az eredeti tervek alapján Budapesten a Puskás Arénában rendeznek (múlt héten egyébként az UEFA cáfolta, hogy Oroszországban, lenne a kontinenstorna, azaz nem 12 városban.).

A korábbi MLSZ főtitkár, Dr. Elbert Gábor kiemelte válogatottunk tökéletes hozzáállását és az elszántságot, ami szinte végig jellemezte Marco Rossi csapatát az őszi találkozók során. A Pécsi Tudományegyetem adjunktusa hozzátette, az olasz szövetségi kapitányunk szűk merítésből hozta ki a maximumot eddig, mert kevés nemzetközileg jegyzett játékosa van a keretben. Elmondta honlapunknak még, Rossi legnagyobb erénye, hogy igazi csapatot tudott alkotni a válogatottakból és ez újra eredménnyel párosulhat Izland ellen idehaza. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Red Bull Salzburg légiósa, Szoboszlai Dominik fontos, hogy a védekezésben is kimagaslót nyújtson, azaz nem fér bele akkora hiba, mint szeptemberben az oroszok elleni hazai mérkőzésen a második bekapott gól előtt.

Bízik abban, hogy a 2016-os franciaországi Európa-bajnoksághoz hasonlóan (akkor a hajrában sikerült 1-1-re menteni a csoportmeccset és ezzel karnyújtásnyira kerültünk a nyolcaddöntőtől, ahol végül Belgium állította meg a csoportelső Dzsudzsákékat.) újra örülhetünk a mérkőzés végén. A hétfői miniszterelnöki bejelentés miatt mégsem lesz nemhogy 20000, de egy szurkoló sem a stadionban, ami mindkét válogatottat zavarhat, ugyanakkor Elbert Gábor szerint a sablonos Izland idehaza verhető. Kezdés csütörtökön este 20.45-től a Puskás Arénában!