• 2024 04 25

Küzdelem a kiesés ellen

Pintér Attilával győzött a Mezőkövesd

Mezőkövesd. DVTK, Budapest Honvéd. Három együttes, amely a bajnokság első köre után egyelőre a kiesés ellen küzd. Mind a három gárda pályára lépett vasárnap, hogy javítson a mérlegén.

Feczkó Tamás az előző szezonban biztosan tartotta bent az DVTK-t, ami miatt Miskolcon bíztak benne, még úgy is, hogy a szezon végén alaposan alulteljesített a Diósgyőr. A kérdés, hogy ez a bizalom kitart-e méga csapat jelenlegi játéka láttán, és ha igen meddig? Ugyanis a DVTK saját jogon utoljára a Puskás Akadémia ellen nyert, azóta pedig három vereség következett. Közte persze három pont begyűjtése az Újpest ellen, amely nem tudott kiállni a két csapat egymás elleni találkozóján. A harmadik DVTK vereség vasárnap következett be, ez a zakó pedig különösen fájó, a piros-fehére szempontjából, hiszen az együttes azzal, hogy kikapott Mezőkövesden, vissza is csúszott a kiesők közé. 

A Mezőkövesd a régi-új vezetőedző Pintér Attila irányításával tehát megszerezte első győzelmét. Cseri büntetőből szerzett vezetést, majd a hajrában még egy gólváltás következett. Ne feledkezzünk el Szappanos bravúrjairól sem, amely kellett ahhoz, hogy a házigazda megszerezze a három pontot és kilépjen a kiesők közül. Persze a bentmaradásig még hosszú út fog vezetni. Hogy sikertörténet lesz-e az nagy kérdés, mint ahogyan az is, hogy kitart-e a türelem Feczkó Tamással szemben Miskolcon?

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)
Mezőkövesd, zárt kapus, v.: Iványi
gólszerzők: Cseri (21., 11-esből), Szerderov (84.), illetve Drazic (91., 11-esből)
sárga lap: Pillár (24.), Széles (40.), Cseri (45+3.), Katanec (66.), illetve Karan (20.), Danilovic (25.), Hasani (86.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas D., Szeles, Pillár, Vadnai (Vajda, 55.) - Besirovic, Berecz, Katanec, Cseri (Martic, 81.) - Jurina (Vutov, 65.), Nagy D. (Szerderov, 55.)

Diósgyőri VTK: Danilovic - Polgár, Hegedűs, Karan (Szűcs K., 33.) - Sesztakov (Pedro, 76.), Augusto, Iszlai (Ivanovski, 73.), Márkvárt, Memolla - Drazic, Hasani

Ha a DVTK edzőjének inog a kispadja, akkor nagy kérdés, hogy mi lesz a korábban diósgyőri, most már kispesti vezetőedzővel, Bódog Tamással? Aki új mentalistást és csapatok akart építeni a piros-feketéknél, de ezt a munkáját tökéletesen keresztbe húzta a koronavírus, amely jónéhányszor átírta csapata összeállítását. Persze a Budapest Honvéd-Puskás Akadémia meccs első félidejére ez sem volt magyarázat, hiszen mind a két csapat kritikán alul futbalozott. A fordulás után már elfogadható volt a produkció. Előbb a házigazda Honvéd, majd a vendég PAFC volt kezdeményezőbb. A felcsútiak közelebb álltak a hajrában a győzelemhez, azonban ha Kamber lövése bemegy a 91. percben, akkor mégis elbukták volna azt a két ponot, amelyet aztán megszereztek egy perccel később. A Gazdag lábáról Vanacek elé pattanó labdát ugyanis utóbbi belőtte. Így idén már másodszor győzött a Puskás Akadémia a Honvéd ellen a hosszabbítás perceiben. Bódog Tamás csapata így hazai pályán továbbra sem tud nyerni, és az egyetlen olyan együttes az első osztályban, amelynek nem rendelkezik kétszámjegyű ponttal a tabellán, hiszen kilenccel egyelőre az utolsó. 

Budapest Honvéd FC-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Pillók
gólszerző: Vanecek (92.)
sárga lap: Lovric (9.), Kocsis, (59.), Hidi (74.), illetve Nunes (53.), Slagveer (67.), Knezevic (75.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Baráth, Lovric, Tamás - Ugrai (Balogh N., a szünetben), Bocskay (Kamber, 87.), Hidi, László (Kocsis, a szünetben) - Eppel, Gazdag

Puskás Akadémia: Tóth B. - Nunes (Deutsch L., 64.), Meissner, Spandler, Nagy Zs. - Urblik, Van Nieff - Slagveer (Weslen, 77.), Knezevic, Kiss T. - Mance (Vanecek, 84.)