• 2024 04 24

Döntetlen Újpesten

Az Újpest ponttal tért vissza a pályára

Közel egy hónap után az Újpest döntetlennel tért vissza a pályára a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén: a lila-fehérek a vendég Pakssal játszottak 1-1-et.

A fővárosiak ezt megelőzően 26 napja játszottak, ugyanis az előző fordulóból elhalasztották a mérkőzésüket a ZTE ellen, azt megelőzően pedig nem tudtak kiállni a Diósgyőr ellen a csapatot sújtó koronavírusos megbetegedések miatt. Az Újpest három vereséget követően szerzett pontot ismét az NB I-ben.

 Lendületesen kezdett a pályára közel négyhetes kihagyás után visszatérő Újpest, amely azonban helyzetig nem jutott a szervezetten futballozó Paks ellen. A kezdeti hazai rohamok után kiegyenlítetté vált a játék, de az iram nem esett vissza, ebben a periódusban mindkét fél vezetett veszélyes akciókat, azonban bravúrt egyik kapusnak sem kellett bemutatnia, mert vagy az utolsó passzokba csúszott hiba, vagy a lövések voltak pontatlanok.
A második félidőt ismét a lila-fehérek kezdték jobban, azonban ziccerig ezúttal sem jutottak, majd tíz perc után a Paks újfent "felébredt". A csapatok hiába futballoztak gólra törően, a kulcspasszok és a befejezések nem sikerültek, a védelmek jól állták a sarat, így a lüktető játék ellenére nem született gól, mígnem a játékrész derekán a csereként beállt Beridze a kezdőkörből lőtt gólt a kapujából kint álló Hegedüs felett. A hajrában a vendégek egyre nagyobb nyomást gyakoroltak az újpesti kapura, de eleinte Pajovic védései akadályozták meg az egyenlítést, majd egy ízben a gólvonal előtt mentő újpesti védő. A hosszabbításban viszont összejött a Paksnak a pontmentést eredményező találat.

OTP Bank Liga, 12. forduló: Újpest FC-Paksi FC 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Csonka
gólszerző: Beridze (68.), illetve Ádám (91.)
sárga lap: Perosevic (37.), Onovo (49.), Tallo (86.), illetve Lenzsér (19.), Gévay (80.)

Újpest FC: Pajovic - Kastrati, Kutrumpisz, Baosic, Antonov - Onovo, Csongvai - Simon K. (Beridze, 62.), Mitrovic, Perosevic - Tallo (Bacsa, 86.)

Paksi FC: Hegedüs - Lenzsér (Bertus, 39.), Böde, Gévay - Kulcsár D. (Nagy R., 77.), Balogh B., Bognár I. (Haraszti, 77.), Szabó J. - Sajbán - Ádám, Hahn (Vas, 56.)

„Ellenfelünknek nem nagyon voltak helyzetei, inkább csak kontrázgattak. A góljuk egy jó helyzetfelismerés volt. Az egész mérkőzésen próbáltunk nyomást gyakorolni az Újpestre, ez megtörtént, viszont a játék minősége nem volt elég ahhoz, hogy több helyzetünk, lehetőségünk legyen. A cserékkel tudunk a csapaton belül is posztokon variálni, ez szinte minden meccsünkön előfordul. Ha valami nem működik, így tudunk javítani rajta az összecsapás közben. Ma minőségileg nem voltunk annyira erősek, hogy több ziccert alakítsunk ki, meddő mezőnyfölényünk volt. Játékunkba több jobb egyéni teljesítmény és vállalkozó készség kell, hogy megbontsuk ellenfelünket. Úgy gondolom, fizikailag rendben vagyunk a következő meccsekre, megyünk előre” - fogalmazott a találkozót követően Bognár György.