• 2023 03 30

Háromgólos fehérvári siker a Diósgyőr ellen

A Fehérvár fellépett a képzeletbeli dobogóra

A MOL Fehérvár 3-0-ra legyőzte a vendég Diósgyőrt vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának záró mérkőzésén.

Az első félóra hazai fölényt hozott, több helyzetet dolgoztak ki a hazaiak, egy alkalommal a gólvonalról kellett tisztáznia a vendég védelemnek. A Diósgyőr erejét felemésztette a védekezés, a félpályát átlépve elfogyott a tudományuk a vendégeknek. A fehérvári próbálkozások a 36. percben hozták meg eredményüket, Nikolics Nemanja talált be. A bekapott gól felpaprikázta a borsodiakat, akik kezdeményezőbbé váltak ugyan, de a szünetig igazi veszélyt nem jelentettek a Fehérvár kapujára.
A második félidő eleje Funsho Bamgboye felső lécről kivágódó lövése ellenére diósgyőri fölényben telt és a folytatásban is a vendégek támadtak többet. A Fehérvár soványka előnyét őrizte, legalábbis erre utalt, hogy a gólszerző helyett hátvéd érkezett és átálltak ötvédős rendszerre. Mindezek ellenére a Vidi szerzett gólt, egy szépen kijátszott támadás végén Budu Zivzivadze helyezett az üres kapuba. A végeredményt Ivan Petrjak állította be büntetőből.
A Fehérvár a bajnokságban először nem kapott gólt, győzelmével feljött a tabella harmadik helyére.

OTP Bank Liga, 11. forduló: MOL Fehérvár FC - Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)

Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött, v.: Bognár T.
gólszerző: Nikolics (36.), Zivzivadze (80.), Petrjak (91., 11-esből)
sárga lap: Bolla (73.), illetve Max (45.), Sesztakov (75.)

Fehérvár: Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Alef (Rus 84.) - Nego, Houri, Bamgboye - Nikolics (Hangya 71.), Zivzivadze (Petrjak 84.)

DVTK: Danilovic - Szűcs K., Karan, Hegedűs J. - Sesztakov, Márkvárt, Max (Iszlai 84.), Memolla (Vági A. 67.) - Grozav (Hasani 67.) - Ivanovszki (Makrai 84.), Drazic